Sajoer boontjes
Sambal goreng boontjes worden ze ook wel eens genoemd. Licht pittige sperzieboontjes die heerlijk zijn bij babi ketjap of bij kip badjak maar die je ook prima kunt combineren met bijv. een gehaktbal en krieltjes!
Ik maak dit gerecht afwisselend klaar op 2 manieren : het liefst met mijn eigen kruidenmix maar als het snel moet met een doosje kant en klare boemboe voor sajoerboontjes. Ik geef jullie beide recepten genoeg voor 500 gram boontjes.
Verhit de olie in een wok en fruit de ui en de knoflook tot ze glazig zijn. Doe nu de laos, djahé en laurierpoeder erbij en roer goed door. Voeg de boontjes en de sambal toe en laat 2 minuten zachtjes meebakken maar blijf wel steeds omroeren.
Los het bouillonblokje op in het water en voeg toe aan de boontjes. Laat alles 'n kleine 10 minuten pruttelen totdat de boontjes beetgaar en lekker knapperig zijn. Blijf wel regelmatig roeren. Roer tot slot het citroensap door. Eet smakelijk!
Ingrediënten snel:
- 500 gram sperzieboontjes schoongemaakt
- 1 gesnipperde ui
- beetje olie
- 1 doosje boemboe voor sajoerboontjes
- 200 ml warm water
Kook de boontjes 3 minuten. Giet het kookwater af en spoel de boontjes af met koud water (blancheren). Verhit de olie in een wok en roerbak het uitje op hoog vuur. Doe de boontjes erbij en bak ze even mee. Voeg de boemboe en het water toe, roer alles goed door en laat ong. 5 minuten sudderen. Beetje nasi of witte rijst erbij en klaar. Eet smakelijk!
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
- 500 gram sperzieboontjes schoongemaakt
- 1 gesnipperde ui
- 1/2 bouillonblok (voor 1/2 liter)
- 1 theelp djahé
- 1 theelp laos
- 1 dessertlp sambal
- 1 theelp laurierpoeder
- 1 eetlp citroensap
- 100 ml water
- beetje olie
- 2 teentjes knoflook geperst