Eten wat de pot schaft!

Rozemarijn aardappeltjes

auteur:Agnes van Son
Bijgerecht
30-60 min
4 personen
 warm  vegetarisch  lactosevrij  Franse keuken
Inleiding

Wij eten niet zo vaak aardappels maar áls we ze eten dan graag gebakken! Het liefst in de oven. In dit recept gebruik ik verse rozemarijn maar neem gerust andere kruiden zoals tijm of salie. Alleen gedroogde kruiden in huis? Ook geen probleem.

Tip: Als het niet vegetarisch hoeft te zijn leg dan eens wat grof gesnipperde ui en stukjes gerookt spek tussen de aardappels en bak die mee in de oven...

Bereiding

Warm de oven voor op 200 °C.

Schil de aardappels (of boen ze schoon) snijd ze in flinke stukken en kook ze 5 minuten in water met 'n snuf zout. Giet ze af en schud ze even op.

Schenk de olijfolie in een ovenschaal en zet die 1 minuutje in de voorverwarmde oven. Pers ondertussen de knoflook uit en snijd de naaldjes van de rozemarijn wat fijner. Heb je geen verse rozemarijn neem dan 1 theelp gedroogde.

Doe de aardappeltjes, de knoflook en de rozemarijn in de ovenschaal. Maal er 'n beetje peper over en hussel alles goed door elkaar. Zet de ovenschaal terug in de oven. Bak de rozemarijn aardappelen ongeveer 30 minuten. Schud ze af en toe even om en haal ze uit de oven als ze lekker krokant zijn. Strooi er tot slot nog wat zeezout over en serveer. Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 800 gram kruimige aardappelen
  • naaldjes van 1 takje rozemarijn of
    1 theelp gedroogde rozemarijn
  • 2 teentjes knoflook
  • scheut olijfolie
  • vers gemalen peper en zeezout

Populair in dezelfde categorie