Eten wat de pot schaft!

Roodlof salade

auteur:Agnes van Son
Voorgerecht Bijgerecht Lunch
< 30 min
2 personen
koud  vegetarisch  lactosevrij  Italiaanse keuken
Inleiding

Bij de groenteboer zag ik hele mooi roodlof liggen. Die is net ietsie bitterder dan zijn witte broertje maar zeg nou zelf: hij ziet er een stuk leuker uit! Roodlof heeft een prachtige rode kleur die je salade behoorlijk opvrolijkt. Resultaat: een heerlijke salade met iets bitters, iets zoets en ook nog wat hartigs! 

Bereiding

Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan en zet apart.

Snijd de rode ui in halve ringen. Bak ze 10 minuutjes in een scheutje olijfolie op laag vuur en laat ze afkoelen.

Snijd het kontje van de roodlof en maak van elk struikje 5 blaadjes los en leg die apart. Snijd dan het restant van 't struikje doormidden. Je ziet nu (net als bij witlof) onderin een wit stukje. Dat is wat bitter. Als je dat niet lekker vindt snij dat dan weg. Snij de rest van 't struikje in reepjes. 

Meng de balsamico met de olijfolie en vers gemalen peper tot een dressing. 
Hussel de reepjes roodlof en de rucolamelange door elkaar. Schenk er wat dressing over en hussel nog 1x door.

Leg de roodlofblaadjes in een schaal. Schep daarop de aangemaakte sla. Daarop komen de gebakken uitjes, pijnboompitjes en geraspte Parmezaan. En voor de liefhebbers nog wat krokante spekjes. Eet smakelijk! 

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur een bericht.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 2 flinke struikjes roodlof
  • 1 handvol rucolamelange of
    alleen rucola
  • 1 rode ui
  • 1 eetlp pijnboompitjes
  • 1 eetlp fijn geraspte Parmezaanse kaas
  • scheutje olijfolie
  • 1 eetlp balsamico crème of -azijn
  • 3 eetlp olijfolie
  • vers gemalen zwarte peper 
  • optioneel: 50 gram uitgebakken spekjes

Populair in dezelfde categorie