Eten wat de pot schaft!

Romige witlofsalade

auteur:Agnes van Son
Bijgerecht
< 30 min
4 personen
koud  vegetarisch  lactosevrij  Nederlandse keuken
Inleiding

Mijn moeder maakte vroeger in de zomer regelmatig een frisse salade van witlof met stukjes appel of mandarijntjes en rozijnen. Nou ben ik zelf niet zo'n liefhebber van fruit in een salade en al helemaal niet als het buiten nog koud is. Maar deze romige variant valt hier zelfs midden in de winter heel goed in de smaak :D

Bereiding

Snijd de witlof in de lengte doormidden. Verwijder de harde kern. Als je grote stonken witlof hebt snij dan de stukken nog 1 keer in de lengte door. Snij de witlof nu in dunne reepjes.

Snipper de rode ui en schep door de witlof.
Meng de yoghurt, mosterd, mayo en de knoflook tot een gladde saus en breng op smaak met peper en zout. Roer deze saus door de witlof en snipper de bieslook erover. Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur een bericht.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 500 gram witlof
  • 1 rode ui
  • 1 theelp grove mosterd
  • 3 eetlp (lactosevrije) Griekse yoghurt
  • 2 eetlp (zelfgemaakte) mayonaise
  • 2 teentjes gepofte knoflook (of 1 thlp knoflookpoeder)
  • vers gemalen zwarte peper
  • beetje zeezout
  • paar sprietjes bieslook

Populair in dezelfde categorie