Eten wat de pot schaft!

Romige kippensoep

Soep
30-60 min
6 personen
 warm  Belgische keuken
Inleiding

Ongemerkt is dit een goed vullende soep geworden, bijna een maaltijdsoep! Lekker om met een stuk boerenbrood bij de lunch te eten. Tip: koop kippenpoten van een kip die een beter leven heeft gehad dan zo'n plof geval. Want echt lieve mensen, dat proef je..

Bereiding

Leg de kippenpoten langs elkaar in een passende kookpan en schenk er zoveel water op dat ze net onder staan. Breng het water met een 1/2 kippenbouillonblokje aan de kook en laat de kip rustig gaar worden. Duurt ongeveer een minuut of 20.
Trek (als de kip gaar is) het kipvlees met 2 vorken in sliertjes of stukjes van het bot en zet even apart.

Schil ondertussen de aardappels en snijd die in stukjes. Ik snijd 2/3 in kleine blokjes en 1/3 in iets grotere (1,5x1,5 cm). Die kleine blokjes "smelten" straks in de soep en zorgen voor wat binding. De wat grotere vind je terug als vulling in de soep.

Snijd de prei in ringen, de bleekselderij in boogjes. Rasp de wortel,  knoflook en de citroenschil.
Verhit een scheutje olie in een kookpan en fruit hierin het kerriepoeder, de prei, knoflook en de bleekselderij ongeveer 5 minuutjes of laag vuur. Blus af met de sherry. Schenk de kippenbouillon met 't extra halve bouillonblokje bij de groenten. Doe de aardappels, wortel en de tijm en laurierblaadjes in de pan en laat het geheel ongeveer 25 minuten zachtjes koken. Kijk dan ff of de grotere aardappelblokjes gaar zijn.

Doe de sliertjes kip samen met de room en de citroenrasp bij de soep. Maal er wat peper over en proef... Garneer met 'n beetje bieslook en serveer met 'n stuk lekker boerenbrood met 'n lik echte boter  Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 2 kippenpoten
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 2 dunne stelen prei
  • 1 winterwortel 
  • 4 stengels bleekselderij
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 gram aardappels
  • scheutje olijfolie
  • 1/2 dl sherry
  • 1 liter kippenbouillon
  • 200 ml slagroom
  • 1 theelp gedroogde tijm
  • 1 theelp kerriepoeder
  • 2 laurierblaadjes
  • vers gemalen peper
  • 1 eetlp rasp van 'n citroen
  • paar sprietjes bieslook

Populair in dezelfde categorie