Roerbak asperges met hoisinsaus
Asperges,wij houden ervan. Je kunt ze natuurlijk gewoon koken of grillen. Je kunt ze zelfs onder aluminiumfolie garen in de oven. Maar weet je dat je ze ook kunt roerbakken? Blijven ze nog net een beetje knapperig, superlekker!
Neem hiervoor niet te dikke asperges en zorg dat je ze zorgvuldig schilt.
Roer in een kommetje de maïzena en 't water door elkaar en doe hier de gembersiroop, sesamolie en de hoisinsaus bij.
Schil de asperges en snijd ze in stukken van 2 cm. Leg de aspergekopjes even apart, die hoef je niet te koken. Kook de rest van de stukjes ongeveer 5 minuutjes in een beetje water en giet ze af. Ze zijn dan nog net niet beetgaar.
Was ondertussen de bosuitjes en snij ook die in stukken van 2 cm. Schil en rasp de gember en pers de knoflook uit.
Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan. Fruit de knoflook en geraspte gember. Voeg de stukjes bosui toe en laat 1 minuutje zachtjes mee bakken. Vuur omhoog, doe alle aspergestukjes erbij en roerbak het geheel 5 minuten.
Voeg de saus toe, maal er wat peper over en laat met de deksel op de pan nog 5 minuten pruttelen. Proef... de asperges moeten nog een beetje knapperig zijn
Garneer met geroosterde sesamzaadjes. Lekker met bijv. noodles en biefstukreepjes maar ook met gebakken krieltjes en een kalkoenfilet. Eet smakelijk!
Tip: Gebruik hiervoor ook eens groene asperges ipv witte. Die hoef je niet te schillen of voor te koken dus das lekker makkelijk! Wel ff het harde gedeelte van de onderkant snijden.
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
- 500 gram witte asperges
- scheutje zonnebloemolie
- 3 bosuitjes
- 2 teentjes knoflook
- 4 cm gember
- 1 eetlp gembersiroop
- 2 1/2 eetlp hoisin saus
- 1 theelp sesamolie
- klein kopje water
- 1 theelp maïzena
- vers gemalen peper
- sesamzaadjes (licht geroosterd in een droge koekenpan)