Eten wat de pot schaft!

Roerbak asperges met hoisinsaus

auteur:Agnes van Son
Bijgerecht
30-60 min
3 personen
warm  vegetarisch  lactosevrij  Oosterse keuken
Inleiding

Asperges,wij houden ervan. Je kunt ze natuurlijk gewoon koken of grillen. Je kunt ze zelfs onder aluminiumfolie garen in de oven. Maar weet je dat je ze ook kunt roerbakken? Blijven ze nog net een beetje knapperig, superlekker!

Neem hiervoor niet te dikke asperges en zorg dat je ze zorgvuldig schilt. 

Bereiding

Roer in een kommetje de maïzena en 't water door elkaar en doe hier de gembersiroop, sesamolie en de hoisinsaus bij.

Schil de asperges en snijd ze schuin in stukken van 2 cm. Leg de aspergekopjes even apart. Kook de rest van de stukjes in 5 minuten net niet beetgaar, en giet ze af.

Was ondertussen de bosuitjes en snij ook die in stukken van 2 cm. Schil en rasp de gember en pers de knoflook uit.

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan. Fruit de knoflook en geraspte gember. Voeg de stukjes bosui toe en laat 1 minuutje zachtjes mee bakken. Vuur omhoog, aspergestukjes (kopjes ook) erbij en roerbak het geheel 5 minuten.

Voeg de saus toe, maal er wat peper over en laat met de deksel op de pan nog 5 minuten pruttelen. Proef... de asperges moeten nog een beetje knapperig zijn :D

Garneer met geroosterde sesamzaadjes. Lekker met bijv. noodles en biefstukreepjes maar ook met gebakken krieltjes en een kalkoenfilet. Eet smakelijk!

Tip: Gebruik ipv witte ook eens groene asperges. Die hoef je niet te schillen of voor te koken dus das lekker makkelijk! Wel ff het harde gedeelte van de onderkant snijden.

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur een bericht.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 500 gram witte asperges
  • scheutje zonnebloemolie
  • 3 bosuitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 cm gember
  • 1 eetlp gembersiroop
  • 2 1/2 eetlp hoisin saus
  • 1 theelp sesamolie
  • klein kopje water
  • 1 theelp maïzena
  • vers gemalen peper
  • sesamzaadjes (licht geroosterd in een droge koekenpan)

Populair in dezelfde categorie