Roerbak andijvie
Roerbak andijvie maar dan wel tumis andewi, de Indonesische versie. Of is het toch Indisch..? Geen idee maar het smaakt prima met wat rijst en bijv. deze gehaktballetjes :D Trouwens ook bij een gekookt aardappeltje ;)
Snijd of hak de ui, knoflook, Spaanse peper, laos en de trassi heel fijn. Bak dit kort met een scheutje olie in een hete wok.
Voeg de ketjap en bruine suiker toe en verkruimel het bouillon blokje erover. Roer even door en stoom af met het water.
Doe de andijvie en de tomaten in delen in de wok en roerbak ze in een paar minuten beetgaar. Niet te lang hoor anders krijg je zo'n papje... Als je garnalen bij de andijvie wilt doe die er dan nu bij. Schep alles nog 1 keer om en serveer direct. Eet smakelijk!
Tip: Bak ook eens wat champignons of stukjes paprika mee
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
- 400 gram gesneden andijvie
- 2 tomaten in stukjes
- 1 flinke ui
- 2 of 3 teentjes knoflook
- 1 Spaanse peper (of sambal oelek)
- 1/2 theelp laos
- 1/2 theelp trassi
- scheutje olie
- scheutje ketjap manis
- 1 theelp bruine suiker
- 1/2 groente bouillonblokje
- 1 dl warm water
- optioneel: wat garnalen