Eten wat de pot schaft!

Rode koolsalade

Bijgerecht Lunch
< 30 min (wachttijd: 0.60 u)
4 personen
lekker gezond!  koud  lactosevrij
Inleiding

Ik wilde een rode kool salade maken. Lekker fris (dus geen mayo) en knapperig (maar niet helemaal rauw anders blijf je kauwen...) Nou denk je bij rode kool al snel aan iets met appel maar ik wilde het dit keer eens anders doen. Met mango dus!

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

Schaaf of snijd de rode kool in hele dunne reepjes. Of doe eens makkelijk en koop 'n zak gesneden rode kool bij de supermarkt 

Maak een dressing van de chiliflakes, geraspte knoflook, sojasaus, honing en het sap van 1 1/3 limoen. (de rest van de limoen niet weggooien, die gebruik je straks om de salade te garneren) Schenk de dressing over de rode kool, schep goed om en zet minimaal 1 uur weg.
NB: door de kool te marineren wordt die een klein beetje zachter van structuur.

Ondertussen schil en ontpit je de mango en snijd t vruchtvlees in stukjes. Hak de cashewnootjes grof, snijd de bosui in ringetjes en maak rolletjes van de plakjes kipfilet. 

Vlak voor het opdienen schep je de rode kool om met de blokjes mango, de ringetjes lente ui en wat vers gemalen peper. Verdeel dan de rolletjes kipfilet over de salade. Garneer de rode koolsalade met de cashewnootjes en plakjes limoen. Eet smakelijk!

Tip: Ook heel lekker in een wrap met kipfilet!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 300 gram dun geschaafde rode kool
  • 1 mango
  • 1 stengel lente ui
  • handje cashewnootjes
  • 1 ons gesneden kipfilet (vleeswaren)
  • 2 limoenen
  • 1/2 theelp chiliflakes
    uit zo'n molentje
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlp sojasaus
  • 1 eetlp honing
  • peper & zout

Populair in dezelfde categorie