Eten wat de pot schaft!

Rendang gehaktballetjes

Hoofdgerecht Hapje
< 30 min (wachttijd: 0.30 u)
5 personen
lekker gezond!  warm  lactosevrij  Oosterse keuken
Inleiding

Rendang daging is wel toch een van onze favoriete gerechten. Het enige nadeel is dat het nogal wat tijd kost om 't te maken. En dan is deze variatie met gehaktballetjes een heel goed alternatief! Lekker bij een warme maaltijd met rijst maar ook zeer geslaagd als borrelhapje! 

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

Ik heb dit keer een doosje kant en klare boemboe voor rendang gekocht maar je kunt deze kruidenpasta ook prima zelf maken. Ik gebruik ook wel eens mijn kruidenmix voor rendang daging,  allemaal prima! 

Meng het gehakt met de boemboe (of de kruidenmix) en 't ei met je handen goed door elkaar. Ja, gewoon met je handen, dat werkt echt het beste. Kneed er dan zoveel paneermeel door dat je een mooi vast geheel krijgt. Draai er vervolgens 40 balletjes van, formaat kleine bitterbal. Zet de gehaktballetjes afgedekt 30 minuten in de koelkast zodat ze tijdens het bakken niet zo snel kapot gaan.

Verhit een scheutje olie in een hapjespan. Bak de helft van de gehaktballetjes tot ze mooi bruin zien en haal ze uit de pan. Bak de rest van de rendang balletjes, haal ook die uit de pan en zet ze even apart.

Snijd de uien in 1/4 ringen en snipper de knoflook fijn. Fruit de ui en knoflook in het achtergebleven bakvet van de balletjes. Bak de tomatenpuree 2 minuten mee. 

Doe de sambal, ketjap manis en het water bij het uienmengsel en roer goed door. Laat even doorwarmen en schenk dan de kokosmelk erbij. Leg de rendang gehaktballetjes in de saus en laat alles 10 minuutjes zachtjes pruttelen. Bind als je dat nodig vindt de saus met 'n beetje maïzena. 

Serveer de rendang gehaktballetjes met witte rijst en roerbak suggarsnaps en puntpaprika. Eet smakelijk!

 

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 500 gram rundergehakt 
  • 100 gram boemboe rendang
  • 1 groot ei
  • paneermeel 
  • scheutje zonnebloemolie

Ingrediënten voor de saus:

  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 blikje tomatenpuree (70gr)
  • 1 eetlp sambal badjak
  • 3 eetlp ketjap manis
  • 200 ml kokosmelk
  • 200 ml water
  • (eventueel) 1/2 eetlp maïzena 

 

Populair in dezelfde categorie