Eten wat de pot schaft!

Ravioli met tonijn

auteur:Agnes van Son
Hoofdgerecht
< 30 min
2 personen
lekker gezond!  warm  Italiaanse keuken
Inleiding

Het idee voor dit recept kwam van Dagmar van Vertruffelijk!  Zij had een lasagna met tonijn gemaakt en daagde ons op Instagram uit om daarmee aan de slag te gaan. En dát vind ik dus helemaal leuk!  Resultaat is een heerlijk zomers gerechtje dat ook nog eens lekker snel klaar is.

Nog even over die ravioli.. meestal koken we hier op Hussemusse zonder pakjes of zakjes en dat had met die ravioli ook best gekund. Maar ja, ik zag deze met basilicum en Provolone kaas bij Coop en die leek me gewoon errug lekker. En dat klopte! 

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

Laat de olie uit blikjes tonijn uitlekken en vang de olie op in een bakje.

Snipper de knoflook heel fijn en snijd de rode paprika in reepjes. Pel de rode ui en snipper die grof. 

Verhit een paar eetlepels van de tonijnolie en fruit daarin de ui en de knoflook. Roerbak de stukjes paprika een paar minuutjes in de pan bij de uien. Blus af met de witte wijn en roer goed om. 

Voeg dan de tomatenblokjes met het sap toe en verwarm. Schep nu de tonijn, de gedroogde Italiaanse kruiden, een flinke draai zwarte peper en 'n snuf zout door de saus en zet op klein.

Kook de verse ravioli volgens de aanwijzing op de verpakking en giet af.

Maak laagjes: ravioli, daarop de saus, fijngesneden blaadjes basilicum, ravioli, saus etc. Als je wil kun je er nog wat Parmezaanse kaas over raspen maar die heb ik niet gemist. 

Ik heb hierbij een salade van krulsla geserveerd met o.a. een klein scheutje van de tonijn-olie en wat Hussemusse-tomaatjes maar dat mogen ook gerust snoeptomaatjes zijn   Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 250 gram verse ravioli gevuld met basilicum en provolone
  • 2 blikjes tonijn op olie
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 blik tomatenblokjes (400gram)
  • 50 ml droge witte wijn
  • 1 eetlp gedr. Italiaanse kruiden
  • vers gemalen zwarte peper
  • 'n snuf zout
  • 15 verse basilicumblaadjes 

Ingrediënten voor de salade: 

  • krulsla
  • 1 kleine rode ui
  • 1 stengel lente ui
  • 1 eetlp pijnboompitjes
  • knoflook olijven
  • hussemusse tomaatjes
    of snoeptomaatjes

Populair in dezelfde categorie