Rösti
Je kent ze vast wel, die aardappel rondjes uit het diepvriesvak van de supermarkt. Oke, tis even iets meer werk dan zo'n zak openknippen maar deze versie is wel echt heel lekker ;)
Schil de aardappelen en was ze. Rasp ze met een grove rasp boven een kom maar doe dit niet te lang voordat je de rösti gaat bakken. Geraspte aardappels worden namelijk snel nat en bruin.
Schep de uitgeperste teentjes knoflook, de ui en de peterselie samen met wat versgemalen peper en zout door de aardappels. Als de aardappelstukjes niet genoeg "plakken" roer er dan wat van het losgeklopte ei doorheen. Vorm er met je handen kleine koekjes van.
Doe een laagje olie in een koekenpan en laat dit goed heet worden. Leg de koekjes in de pan en duw ze een beetje platter met een spatel. Ik bak er meestal 4 tegelijk.
Bak de rösti in zo'n 4 minuten per kant mooi bruin en knapperig. Als ze al eerder bruin zijn zet dan het vuur laag zodat ook de binnenkant goed kan garen. (of leg ze in de oven ) Laat daarna de rondjes even op keukenpapier uitlekken. Lekker met kipdijfilet in honing-biersaus! Eet smakelijk!
Tip: Liever een net iets ander smaakje? Voeg dan eens kleine blokjes ham of kaas toe :D
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
- 600 gram kruimige aardappelen
- 2 teentjes knoflook
- 1 1/2 eetlp gedroogde peterselie
- 1 heel fijn gesnipperde ui
- 1 losgeklopt groot ei (optioneel)
- versgemalen peper en zout
- zonnebloemolie