Eten wat de pot schaft!

Pulled pork met simpele coleslaw

Hoofdgerecht Lunch
< 30 min (wachttijd: 6.00 u)
4 personen
 warm  lactosevrij
Inleiding

Pulled pork uit de slowcooker, hoe makkelijk wil je het hebben? Pulled pork wordt meestal gemaakt van een stuk procureur (vlees zonder bot uit de nek van een varken) maar die had ik dus niet. Er lagen nog wel 4 schouderkarbonades in de diepvries.. en ow: ik had nog een potje Barbacoa rub, ooit gekocht voor vlees op de bbq! Moet lukken toch?

Tip: en als je nou geen slowcooker hebt? Dan doe je alles (met wat extra vocht) in een braadpan en zet je die in de oven of op je fornuis. En dan heel rustig laten garen op ongeveer 150 graden. Tussendoor 2x omscheppen en in de gaten houden of er genoeg vocht in de pan zit.

Bereiding
Kookstand Uit

Snijd zorgvuldig alle stukken bot van het vlees, die wil je straks niet tussen je pulled pork hebben. Maak een marinade van de olie en de barbacoa rub en smeer hiermee het vlees in. Laat 1/2 uurtje buiten de koelkast marineren. Tip: heb je geen barbacoa rub? Meng dan wat peper en zout, ger.paprikapoeder, cayennepeper, tijm en uienpoeder door elkaar en maak daar met de olie een marinade van.

Snijd ondertussen de ui in kwart ringen, de knoflook in kleine stukjes en leg dit op de bodem van de slowcooker. 

Welke bbqsaus je gebruikt bepaalt voor een groot deel de smaak van het eind resultaat. Een rokerige, sterk geconcentreerde bbq saus is echt iets anders dan een wat zoetere saus dus koop de saus die jij lekker vindt of maak je bbq saus zelf.

Meng de bbq saus met de rest van de ingrediënten en schenk dit op de uien in de slowcooker. Leg het vlees op de saus en zet de slowcooker aan het werk. Hoelang ligt een beetje aan je type slowcooker en de dikte van het vlees. Hier was het vlees na 5 1/2 uur op high helemaal gaar. 

Maak in die tijd een simpele coleslaw door de spitskool (of witte kool) heel dun te schaven, de worteltjes te raspen en de bosui in dunne ringetjes te snijden. Meng de yoghurt, de mayonaise en gedr.peterselie met 2 eelp water. Breng op smaak met wat peper & zout. Schep om met de rauwkost en zet even apart.

Haal het vlees als t gaar is uit de pan (met bijv. een schuimspaan) en trek het met 2 vorken in stukjes. Laat de saus, met de deksel van de pan, nog een 1/2 uurtje inkoken. Doe het vlees terug in de saus, schep om en laat alles nog even opwarmen.

Pulled pork is echt top in een wrap, op 'n broodje, bij pasta of rijst, op loaded fries of met gebakken aardappeltjes. Wij hebben er dit keer een superlekkere sandwich van gemaakt door 2 dikke sneetjes boerenbrood knapperig te bakken met wat boter in een koekenpan. Op t brood komt wat gemengde sla, de pulled pork en een flinke lepel coleslaw. En nog wat frietjes erbij voor de grote eter. Serveer met nog wat extra bbqsaus. Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 700 gram schouderkarbonade
  • 4 theelp Barbacoa rub (Hispaniola van Xenos) 
  • 1 eetlp zonnebloemolie 
  • 1 grote ui
  • 3 tn knoflook
  • 1/2  theelp gerookt paprikapoeder 
  • 1/2 eetlp mosterd
  • 2 eetlp bruine suiker
  • 50 ml water
  • 20 ml azijn
  • 150 ml bbq saus

ingrediënten voor simpele coleslaw:

  • 1/4 spitskool of witte kool
  • 6 worteltjes of 'n kl.winterwortel
  • 4 stengels bosui
  • 3 flinke eetlp Griekse yoghurt
  • 1 eetlp mayonaise 
  • peper en zout

Populair in dezelfde categorie