Eten wat de pot schaft!

Pulled chicken

auteur:Agnes van Son
Hoofdgerecht Hapje Lunch
< 30 min (wachttijd: 4.00 u)
4 personen
warm  lactosevrij  Oosterse keuken
Inleiding

Asian pulled chicken.. bij alleen die naam al loopt het water in mijn mond.. Kip die heeeel langzaam gegaard is met een kruidige saus.

Dat kan in een pan op het vuur, in de oven maar ook in een slow cooker. Dit was het 1e gerecht dat ik in mijn slowcooker gemaakt heb en 't was gelijk een groot succes :D Beetje geduld is een vereiste maar dan heb je ook wat! 

Bereiding

Kruid de kipdijfilets met wat peper en zout en braad ze aan in een klein beetje zonnebloemolie.

Voor de slow cooker: 
Meng in een kom: 80 ml hoisinsaus, 150 ml water, ketchup, honing, sojasaus, knoflook, sambal, gember en de sesamolie goed door elkaar. Doe deze saus samen met de kip in de slow cooker en zet die 4 uur op high.

Voor braadpan of oven:
Meng in een kom: 8- ml hoisinsaus, 350 ml water, ketchup, honing, sojasaus, knoflook, sambal gember en sesamolie goed door elkaar. Doe deze saus bij de kip in de braadpan. Zet je pan voor ongeveer 2 1/2 uur (op een sudderplaatje) op klein vuur.
Of zet je pan  zo'n 3 uur in de oven op 120 graden. Check af en toe of er nog genoeg vocht in zit.

Haal hierna de kip met een schuimspaan uit de pan en leg op een schaal. Trek nu met 2 vorken de kip uit elkaar tot je allemaal sliertjes hebt. Als het goed is heb je nog ongeveer 300 ml saus over in je pan. Doe daar de 2 eetlp hoisinsaus die je nog bewaard hebt bij.

Meng de sliertjes kip door de saus en warm nog even door. (de slow cooker zet je hiervoor nog 20 minuten op low) Serveer de pulled chicken met rijst en roerbakgroenten (met eventueel nog wat extra saus) of op bijv. een lekker broodje met wat salade. Eet smakelijk!

 

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur een bericht.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten

Voor de slow cooker:

  • 750 gram kipdijfilet
  • peper en zout
  • 150 ml water
  • 1 kippenbouillon blokje (voor 500ml ) 
  • 80 ml hoisinsaus + 2 eetlp hoisinsaus
  • 3 eetlp ketchup
  • 1 1/2 eetlp honing
  • 1 eetlp sojasaus
  • 3 teentjes knoflook geperst
  • 1 kleine eetlp sambal
  • 1 eetlp geraspte gember
  • 2 theelp sesamolie
  • scheutje zonnebloemolie

Voor de braadpan:

  • 750 gram kipdijfilet
  • peper en zout
  • 350 ml water
  • 1 kippenbouillonblokje (voor 500ml)
  • 80 ml hoisinsaus + 2 eetlp hoisinsaus
  • 3 eetlp ketchup
  • 1 1/2 eetlp honing
  • 1 eetlp sojasaus
  • 3 teentjes knoflook geperst
  • 1/2 eetlp sambal
  • 1/2 eetlp geraspte gember
  • 1 theelp sesamolie 
  • scheutje zonnebloemolie

Populair in dezelfde categorie