"/> Psari plaki
Eten wat de pot schaft!

Psari plaki

auteur:Agnes van Son
Hoofdgerecht
> 1 uur
4 personen
warm  lactosevrij  Griekse keuken
Inleiding

Psari plaki is een recept voor "Griekse vis in de pan" In het originele recept stond geen knoflook maar een vriendin vertelde dat er in Griekenland wel degelijk knoflook in gaat. Wij houden van knoflook maar de niet liefhebber laat dit er gewoon uit. Heerlijk in combinatie met bijv. knoflookaardappeltjes uit de oven en een Griekse salade met tzatziki.

Bereiding

Spoel de visfilets onder koud water af, droog ze met keukenpapier en giet het citroensap erover. Kruid ze naar smaak met (citroen)peper en wat zout. Zet de vis afgedekt met wat huishoudfolie een uurtje in de koelkast.

Snijd de uien in ringen (of halve ;) ) van ongeveer 1/2 cm breed en fruit ze in een royale pan in wat olijfolie. Voeg dan de tomaten, de knoflook en de peterselie toe. Laat dit op klein vuur zo'n 5 minuutjes sudderen.

Leg dan de vis bovenop de groenten en laat alles met de deksel op de pan nog 15 minuten garen. Heb je niet zo'n grote pan, doe de groenten dan nu in een ovenschaal en leg de vis erboven op. Dek af met alufolie en laat ongeveer 15 minuten garen in de oven op 200 graden. Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur een bericht.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 4 pangasiusfilets (of bijv. schelvis- of kabeljauwfilets)
  • 2 flinke uien in ringen
  • 3 grote rijpe tomaten in plakjes
  • olijfolie
  • sap van 1/2 citroen
  • 1/2 kopje fijngehakte peterselie (of 1/4 kopje gedroogde)
  • 2 teentjes knoflook
  • (citroen)peper en zout

Populair in dezelfde categorie