Eten wat de pot schaft!

Prei stamppot

auteur:Agnes van Son
Hoofdgerecht
< 30 min
4 personen
warm  Nederlandse keuken
Inleiding

De zomer is achter de rug en langzaam maar zeker gaan we weer richting het stamppot seizoen! Hoewel ik moet zeggen dat ik dit stamppotje in de zomer eigenlijk ook best lekker vond  

Ik wilde de stamppot eens wat anders serveren en heb met wat schijfjes gerookte kipfilet en een kookring een bakje in elkaar geknutseld waar ik de stamppot in gedaan heb. Heb je daar nou allemaal geen zin in, snijd de gerookte kip dan in plakjes en schep die door de stamppot. Gaat tenslotte om de smaak.

Bereiding

Schil de aardappels en snijd ze in stukjes. 
Snijd de prei in ringen en was ze goed. Doe ze met de aardappels en wat water (en 'n snuf zout) in een kookpan. Kook dit tot de aardappels nog net niet gaar zijn. Doe dan de broccoli roosjes bij de aardappels en de prei en kook alles nog een paar minuutjes.

Giet het water af en laat even uitstomen. Snijd ondertussen de rode peper zonder de zaadjes in hele kleine stukjes. Doe de peper en de boursin bij de aardappels en stamp tot een grove stamppot. 

Bekleed een kookring met 3 schijfjes gerookte kip en schep daar de stamppot in. Of snijd de kip in stukjes en schep die door de stamppot, dat kan ook. Garneer met ringetjes bosui en gebakken uitjes. Eet smakelijk! 

    

 Tip van manlief: lekker met n hamburger! 

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur een bericht.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 800 gram kruimige aardappelen
  • 250 gram prei 
  • 150 gram broccoli roosjes
  • 1 rode peper of
    'n lepeltje sambal
  • 2 eetlp boursin
  • snuf zout
  • 2 eetlp gebakken uitjes
  • 1 bosuitje
  • 1 1/2 ons gerookte kipfilet (vleeswaar)

Populair in dezelfde categorie