Eten wat de pot schaft!

Prei in oestersaus

auteur:Agnes van Son
Bijgerecht
< 30 min
4 personen
 warm  lactosevrij  Chinese - Indische keuken
Inleiding

Prei komt hier niet zo heel vaak op tafel. Ja, wel in ringen gesneden en dan met bijv. paprika, kool en champignons als roerbakgroenten maar nooit gekookt. Maar dit is een ander verhaal.. heerlijk met een zoetje en toch beetje pit! Lekker met wat rijst en kipfilet maar ook heerlijk met gebakken krieltjes en een stukje vis.

Bereiding

Maak de prei schoon en snij , zowel het witte als het groene gedeelte in stukken van ongeveer 5 cm. Kook de prei 5 minuten in weinig water. Giet af en spoel na met koud water. Laat goed uitlekken.

Snijd de prei in de lengte doormidden. Als je dikke stelen prei hebt snijd de stukken dan nogmaals in de lengte door. Snijd de Spaanse peper (zonder zaad) in halve ringen en de knoflook fijn. Raspen mag natuurlijk ook! Verhit een scheutje olie in de wok en fruit de knoflook en de peper. Voeg dan de stukjes prei toe en wok het geheel op hoog vuur ongeveer 5 minuten. 

Voeg 2 eetlepels water en de oestersaus toe aan de prei. Roer om en verwarm nog 1 minuutje. Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 600 gram prei
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 Spaanse peper
  • 2 eetlp olie
  • 3 eetlp oestersaus
  • 2 eetlp water

Populair in dezelfde categorie