Eten wat de pot schaft!

Pompoensoep met pit

auteur:Agnes van Son
Soep
< 30 min
4 personen
warm  vegetarisch  lactosevrij  Nederlandse keuken
Inleiding

Zo gauw de herfst begint vliegen op internet de pompoensoepjes je om de oren. Maar heel eerlijk gezegd had ik tot voor kort niet zoveel met pompoensoep. De versies die ik geproefd heb konden mij niet zo bekoren. Ik vond de soep vaak een beetje weeïg, gewoon niet zo lekker.

Das opzich niet zo erg maar ik vond eigenlijk dat er wel een pompoensoep op Hussemusse moest staan. Maar ja dan moet ie wel lekker zijn anders mag ie er niet op! 🤷‍♀️ Oké..knutselen dus, net zolang totdat we allemaal tevreden waren. Het resultaat: een hussemusse-pompoensoep die zowel letterlijk als figuurlijk pit heeft en die wij met smaak hebben gegeten! 

Bereiding

Schil de wortel en de aardappel en snijd ze in kleine stukjes.
Snipper de ui en de knoflook grof en snijd de peper (zonder de pitjes) in reepjes.

Verhit de zonnebloemolie in een kookpan en fruit de ui met de knoflook en de peper op laag vuur even aan. Strooi de kaneel, ketoembar en het kerriepoeder over de uien en laat 1 minuutje zachtjes meebakken terwijl je blijft roeren. 

Doe de stukjes pompoen, wortel en de aardappel in de pan en schenk de bouillon erover. Laat de groenten in 'n klein 1/2 uurtje heel zachtjes gaar koken. Maak de soep dan mooi glad met een staafmixer. Proef... en breng als je dat nodig vindt op smaak met 'n snuf peper en zout.

Rooster de pompoenpitten kort in een droge koekenpan en serveer ze samen met 'n lepeltje room op de soep. Eet smakelijk!

Tip: Ja ik weet het, eigenlijk horen ze niet in een pompoensoep. Maar hé,  dit is Hussemusse en manlief vond de soep nog lekkerder met wat soepballetjes erin. Doe er je voordeel mee. 😉

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur een bericht.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 400 gram pompoenblokjes
  • 1 middel grote winterwortel
  • 1 flinke kruimige aardappel
  • 1 flinke ui
  • 1/2 Spaanse peper
  • 1 tn knoflook
  • 1/2 theelp kaneel
  • 1/2 theelp ketoembar (gem.koriander)
  • 1 theelp kerriepoeder
  • 1 liter groentebouillon
  • 2 eetlp zonnebloemolie
  • scheutje room
  • pompoenpitjes

Populair in dezelfde categorie