Eten wat de pot schaft!

Pizza met champignons en truffel

auteur:Agnes van Son
Hoofdgerecht Hapje Lunch
< 30 min
3 personen
 warm
Inleiding

Een dag met niet zoveel tijd om te koken.. In de koeling van de supermarkt zag ik een rol kant en klaar vers pizzadeeg. Ik wist dat er thuis nog een bakje kastanjechampignons en wat spek lag. En dat potje truffeltapenade waar ik helemaal blij van werd! 

 

Bereiding

Warm de oven voor op 200 graden.

Snijd de champignons in plakjes en de ui in smalle 1/2 ringen. 

Meng de crème fraîche los met de truffeltapenade en zet even apart.

Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin het ontbijtspek en de champignons aan. 

Rol het pizzadeeg uit op een ovenrooster.  Smeer het crème fraîche mengsel uit over het deeg maar laat daarbij 1 cm van de rand vrij. Verdeel het ontbijtspek en de champignons erover. Leg de uienringen er bovenop en maal nog wat peper over de pizza. 

Schuif de pizza in het midden van de oven en bak af in 15-20 minuutjes. Strooi er vlak voor je de pizza serveert nog wat Parmezaanse kaas en een handje rucola over. Eet smakelijk!

 

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 1 rol vers pizzadeeg
  • 2 1/2 eetlp crème fraîche 
  • 2 eetlp truffeltapenade
  • 100 gram ontbijtspek
  • 400 gram kastanjechampignons
  • 1 flinke rode ui
  • scheutje (olijf)olie
  • vers gemalen peper

Populair in dezelfde categorie