Pittige spaghetti
Vandaag stond er spaghetti op het menu. Maar omdat manlief niet zo'n pastafan is en eigenlijk meer van gekruid eten houdt had ik wat extra pit door de saus gedaan. Hij wil er trouwens ook geen geraspte kaas op, ik wel. Hij schenkt er wel een scheutje ketjap manis over en dat hoef ik dan weer niet. Spaghetti dus maar dan à la Hussemusse!
Verhit een scheutje olie in een hapjespan (of wok) en bak de spekjes knapperig. Snipper de uien, de knoflook en de peper (met de zaadjes) en bak die 1 minuutje mee met de spekjes. Doe dan het gehakt erbij en bak dit rul.
Roer de tomatenpuree en het paprikapoeder door het gehakt en bak dit 1 minuut mee.
Was ondertussen de groenten. Snij de prei in 1/2 ringen, de wortel in blokjes, de bleekselderij in 1/2 maantjes en de paprika in reepjes. Schep de groenten door het gehakt en zet het vuur op klein.
Schenk de bouillon en de tomaten uit blik in de pan en laat de saus minimaal 1/2 uurtje zachtjes pruttelen. Proef...breng de saus op smaak met de worchestershiresaus en eventueel nog 'n snuf zout en peper. Als je de saus te dun vindt kun je die binden met een lepeltje maïzena.
Kook de spaghetti.
Serveer de spaghetti met lekker veel saus en wat geraspte kaas. Of 'n scheutje ketjap manis Eet smakelijk!
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
- 250 gram gehakt
- 100 gram spekjes
- 2 teentjes knoflook
- 2 rode uien
- 1 Spaanse peper
- 1 winterwortel
- 4 stelen bleekselderij
- 1 flinke rode paprika
- 1 prei
- 1 blikje tomatenpuree (70gr)
- 1 blik tomatenstukjes (400gr.)
- 1/2 liter bouillon
- 2 theelp (gerookt)paprikapoeder
- 2 theelp worchestershiresaus
- Peper en zout
- (optioneel) maïzena
- (optioneel) scheutje ketjap manis en 'n beetje sambal