Pittige kikkererwten met chorizo en tomaat
Chorizo, pittig, knoflook, tomaat… geweldig toch? Wij zijn in er in ieder geval gek op, dus toen ik dit recept tegenkwam waren Marlotte en ik (Alex) helemaal in ons nopjes. Makkelijk en snel (30 minuten) te maken in één pan, gezonde ingrediënten en (het belangrijkste natuurlijk) heel erg lekker.
Dit is een gerecht dat hier vaker op tafel zal staan.
Snij de chorizo in kleine blokjes en snipper de ui en knoflook. Bak daarna met wat olijfolie in een grote wok tot de chorizo begint te bruinen. Voeg daarna de knoflook en ui toe en laat een paar minuutjes bakken. Roer wel regelmatig door de pan. Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken en spoel ze eventueel even af. Voeg de kikkererwten toe als de ui glazig begint te worden en laat ze meebakken tot ze bruin beginnen te worden.
Voeg de harissa en eventueel sambal toe. Ik gebruikte zelf milde harissa van de Albert Heijn maar die mocht van mij wel wat pittiger. Als je niet zo van pittig eten houdt, of pittige harissa hebt dan kun je de sambal overslaan. Laat de harissa enkele minuten meebakken en blijf goed roeren.
Voeg daarna de tomaten toe samen met het vocht uit de blikken. Breek de tomaten eventueel met een spatel of lepel zodat er geen grote brokken in de pan zitten.
Even goed doorroeren en daarna een minuut of 10 laten sudderen tot het geheel dikker begint te worden. Even proeven en eventueel extra zout toevoegen.
Serveer het geheel in een kom met een lepel yoghurt, oregano en zwarte peper en brood.
Eet smakelijk!
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
- Olijfolie
- Zout
- Zwarte peper
- 1 grote ui
- 120 gr. chorizo
- 2 teentjes knoflook
- 400 gr. kikkererwten
- 2 el. Harissa pasta (gewoon van de Albert Heijn)
- (1 el. Sambal oelek (optioneel)
- 2 blikken van 400 gr. Gepelde tomaten
- 4 el. Griekse of Turkse yoghurt
- 2 el. Verse oregano
- Pitabrood of turks brood om te serveren