Eten wat de pot schaft!

Pittige garnalen met ouzo

Voorgerecht Lunch
< 30 min
2 personen
 warm  lactosevrij
Inleiding

Zo af en toe is er een gerechtje waarvan ik zelfs voordat ik het geproefd hebt weet dat het lekker is. Waarvan ik tijdens het koken al een glimlach op mijn gezicht krijg. En als het "testpanel" dan ook nog met wat brood de laatste druppel saus uit het pannetje schraapt dan weet je het zeker: dit is er zo een!

Tip:  Het is een simpel en snel klaar voorgerechtje dus zorg dat alles klaar staat. 

Bereiding

Maak de garnalen schoon (of koop ze kant en klaar), dep ze droog met keukenpapier en zet apart.
Ik heb trostomaten gebruikt maar als je een andere beetje zoete tomaat hebt, prima! Snij de tomaat in 8 partjes. Er stond nog een potje zwarte olijven in schijfjes in de koelkast dus heb ik die gebruikt maar heb je toevallig nog hele olijven staan gebruik die dan gewoon .

Snij de peterselie fijn en de knoflook in dunne plakjes. De gedroogde chiliflakes in mijn keuken zijn behoorlijk scherp en daarvan was voor ons 1/4 theelp precies genoeg. Hou je niet zo van pittig neem dan iets minder, wat erbij doen kan altijd nog. 

Oké,  zet een lege koekenpan op hoog vuur zodat die goed heet wordt. Doe er dan 10gram boter (of lactose vrije als dat nodig is) en beweeg de koekenpan zodat de boter snel smelt. Bak de garnalen 2 minuutjes aan een kant en draai ze om. Zet t vuur wat lager. Voeg nu ook de tomaat, chilivlokken en de olijven toe. Bak alles nogmaals ongeveer 2 minuten. 

Schenk dan de ouzo erbij en draai een beetje met de pan zo dat alles goed verdeeld is. Laat 1 minuut bakken zodat de alcohol verdampt maar de smaak overblijft. Doe de rest vd boter, de schijfjes knoflook en de peterselie bij de garnalen en zet t vuur op klein. Als de boter gesmolten is schep je alles nog 1x door elkaar. Klaar!

Serveer direct met wat stokbrood en je zult zien dat zelfs de laatste druppel saus opgaat. Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 2 tros-tomaten middelgroot
  • 175 gram grote rauwe garnalen
  • 1x10 en 1x30 gram echte boter (of lactose vrije als dat moet)
  • 1/4 theelp chiliflakes uit zo'n molentje 
  • 15 ml ouzo
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 1/2 eetlp peterselie 
  • snuf zout
  • 2 eetlp plakjes zwarte olijven
  • 2 pistoletjes of 'n klein stokbroodje 

Populair in dezelfde categorie