Pittige courgettesoep
Courgette is een vrij neutrale groente waarmee je snel en heel makkelijk een gezond soepje maakt. Deze keer heb ik de courgettes gebruikt als basis voor de soep en de "pit" wordt toegevoegd via de topping.
.jpg)


Was de courgettes en snij in blokjes. Snipper de ui. Was en snij de prei in ringen. Schil de aardappels, was ze en snij ze in blokjes.
Verhit een scheutje olijfolie in een kookpan en fruit daarin de ui. Voeg de rest van de groenten toe en schep om. Doe het water en de maggieblokjes erbij en kook ongeveer 20 minuten.
Zet de staafmixer in de pan en mix je soep helemaal glad of juist net niet zodat er nog wat grovere stukken groenten in zitten. Wat jij lekker vindt.
Om de pangrattato te maken verhit je een scheutje olijfolie in de koekenpan en daarin fruit je het heel fijn gesneden (of geraspte) teentje knoflook op laag vuur. Voeg dan de panko toe en bak goudbruin terwijl je steeds blijft omscheppen. Zet de pan van het vuur, maal het zeezout over de panko en schep nog een paar keer om.
Serveer de soep met ringetjes bosui, zoveel crispy chili-olie als jij lekker vindt en bestrooi je soep met een lepeltje pangrattato. Eet smakelijk!
Of deel dit recept met je vrienden:
- 3 courgettes
- 2 aardappels
- 1 prei
- 1 ui
- 750 ml water
- 4 kleine maggieblokjes (4-kantjes)
- scheutje olijfolie
ingrediënten voor de pangrattato:
- 40 gram panko
- 1 flinke teen knoflook
- scheutje olijfolie
- 1/2 theelp grof zeezout
Extra nodig voor topping:
- 2 stengels bosui
- 2 eetlp crispy chili-olie