Eten wat de pot schaft!

Pittige broccolisoep

Soep
< 30 min
6 personen
lekker gezond!  warm  lactosevrij
Inleiding

In een tijd waar heel veel mensen ineens ziek of onderweg lijken te zijn, zijn wat extra vitamienen geen overbodige luxe. Veel fruit en verse groenten dus.
Dat komt mooi uit want met een kop van deze soep word je niet alleen lekker warm maar je hebt ook gelijk een flinke portie groenten te pakken. Win win dus

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

Schil de aardappel en de stengel van de broccoli. Snij die samen met de broccoli roosjes, de bleekselderij, de ui, Spaanse peper en de knoflook in stukjes.

Verhit een scheutje olie in een kookpan (van 3liter) en fruit de ui, knoflook en de peper even aan zonder dat ze bruin worden. Doe de stukjes aardappel samen met de broccoli stengel en 1 1/2 theelepel van de cajunkruiden erbij, roer om en laat een paar minuten zachtjes mee bakken. 

Voeg dan de bleekselderij en de broccoli roosjes toe en schenk het water in de pan. Breng aan de kook en laat de groenten in ongeveer 25 minuten rustig gaar worden. Maak er met een staafmixer of blender een gladde soep van. Schenk 150 ml van de room of melk in de soep en roer door.

Proef...breng op smaak met een snuf zout en eventueel nog wat extra cajun kruiden. Tip: bedenk dat de soep nog wat zouter/pittiger wordt als je de soep gaat garneren met de gekruide spekjes.

Bak de spekjes even in een koekenpan en schep ze om met de sambal badjak en ketjap manis.

Serveer de soep goed warm en garneer met een lepeltje spekjes, een scheutje room/melk en wat ringetjes bosui. Eet smakelijk!

Tip: De aardappel gebruik ik hier om de soep wat te binden . Wil je dat niet dan kun je in plaats daarvan ook wat bloem of maïzena gebruiken. 

 

 

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 600 gram broccoli
  • 4 stengels bleekselderij
  • 3 tn knoflook
  • 1 Spaanse peper
  • 1 flinke ui
  • 2 aardappels
  • 700 ml water
  • scheutje olie
  • 2 thlp caiunkruiden
  • snuf zout
  • 200 ml room (of melk)
  • 150 gram spekjes
  • 2 thlp sambal badjak
  • 1 eetlp ketjap manis
  • 2 stengels bosui

Populair in dezelfde categorie