Eten wat de pot schaft!

Pittig gemarineerde kip uit de oven

Hoofdgerecht
30-60 min
4 personen
 warm  lactosevrij
Inleiding

In het originele recept zat veel meer peper, mosterd en scherp kerriepoeder. En nou houden wij best van pittig maar dat was zelfs voor ons aan de royale kant... Dus heb ik wat geëxperimenteerd met wat andere kruiden en heb van sommige kruiden de hoeveelheden aangepast en nou is ie toch lekker! :D 

Bereiding

Maak bovenop de kipfilets inkepingen van ongeveer 1 cm zodat de marinade goed kan indringen. Meng dan alle ingrediënten goed door elkaar en leg de kipfilets in de marinade. Dek de schaal af met huishoudfolie en zet deze in de koelkast. Minimaal een paar uur maar ik laat de kip ook gerust een nachtje in de marinade staan (wordt ie alleen maar lekkerder van ;) )

Haal de schaal 1/2 uurtje voordat de kip in de oven gaat uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Warm de oven voor op 150 graden. Leg de kipfilets onderste boven in een ovenschaal (dus met de inkepingen op de bodem) maal er wat peper over en bak 20 minuten in de warme oven.

Draai de kip om en strijk er nog wat van de marinade over. Bak de filets nu in nogmaals ongeveer 20 minuten gaar en bruin. De kip krijgt geen krokant korstje maar wordt heerlijk mals. Wil je wel graag dat krokante zet de schaal dan de laatste 10 minuten onder de grill. Lekker met naanbrood of een salade en krielaardappeltjes! Eet smakelijk!

Tip: Voor een heerlijk sausje bij de kipfilet meng je de overgebleven marinade met 'n klein kopje heet water en dat schenk je de laatste 20 minuten bij de kip in de ovenschaal  :D

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 1 eetp vadouvan (blikje Original Spices van Jonnie Boer) of bijv. hot curry poeder
  • 1/2 eetlp djahé (gemberpoeder)
  • 1/2 eetlp scherpe mosterd
  • 3 eetlp abrikozenjam
  • 2 eetlp citroensap
  • 2 teentjes knoflook uitgeperst
  • scheutje olijfolie
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 2 theelp djinten (komijnpoeder)
  • 2 eetlp Worchestershire saus
  • 4 enkele kipfilets (of 8 drumsticks)
  • vers gemalen peper

Populair in dezelfde categorie