Eten wat de pot schaft!

Pittig gemarineerde drumsticks

Hoofdgerecht Hapje
30-60 min (wachttijd: 1.00 u)
4 personen
 warm  lactosevrij  Chinese - Indische keuken
Inleiding

Een tijdje terug kreeg ik van Albert het recept van een pittige mosterd kip. Ik heb er wat dingen aan veranderd maar de basis is hetzelfde gebleven. Het resultaat: een stukje kip dat door het garen in de oven heerlijk mals is :D Wij hebben het gegeten in combinatie met witte rijst en een komkommersalade maar deze kip is ook super lekker als "pulled chicken" op een broodje! 

Bereiding

Warm de oven voor op 150 graden.

Marineer de drumsticks buiten de koelkast een uurtje in de helft van de ketjap en wat peper & zout.

Verhit de olie in een braadpan en bak de drumsticks aan. Haal ze uit de pan en leg ze in een ovenschotel.

Smoor de uien en de knoflook een paar minuten in het bakvet. Roer goed door zodat het aanbaksel loskomt van de bodem. Voeg dan de rest van de ingrediënten toe en warm even door. Verdeel het uien/kruiden mengsel over de kip.

Dek de schaal af met aluminiumfolie en plaats hem in het midden van je oven. Laat ongeveer 50 min. garen, haal de alufolie eraf en laat nog eens 10 minuten staan. Eet smakelijk!

Tip: Maak op dezelfde manier krokante kippenvleugeltjes!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 1 kg drumsticks (of 800 gram kipdijfilet)
  • 1 dl ketjap manis
  • 3 teentjes knoflook (geperst)
  • 2 gesnipperde uien
  • 3 eetlepels citroensap
  • 3 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels mosterd
  • 1 dessertlepel sambal oelek
  • versgemalen peper en zout
  • scheutje zonnebloemolie

Populair in dezelfde categorie