Eten wat de pot schaft!

Pinsa met burrata en geroosterde tomaatjes

Hapje Lunch
< 30 min (wachttijd: 0.30 u)
2 personen
lekker gezond!  warm  vegetarisch  Italiaanse keuken
Inleiding

Kennen jullie pinsa al? Dat is een heerlijk luchtig dun Italiaans brood. Dunner dan focaccia en veel luchtiger, minder zwaar dan pizzadeeg. Ik vind het echt superlekker brood om mee te lunchen! Je bakt de pinsa even af in de oven en belegt het daarna met lekkere dingen zoals bijvoorbeeld burrata en geroosterde tomaatjes

lekker gezond lekker gezond
Bereiding
Kookstand Uit

Warm de oven voor op 180 graden.

Je begint met het poffen van de knoflook Hiervoor snij je het kapje van de bol knoflook. Vouw de alufolie dubbel en zet de bol hier op. Schenk hier 2 eetlp olijfolie over en bestrooi met peper en zout. Vouw de folie om de bol knoflook en bak 15 minuten in de oven.

Ondertussen halveer je de tomaatjes en snij je de ui in 1/2 ringen. Deze leg je samen (snijkant van de tomaatjes naar boven) in een ovenschaal. Maal er wat peper en zout over en schenk er tot slot nog wat olijfolie over. 

Zet dan de ovenschaal (niet afgedekt) bij de bol knoflook in de oven en bak beide nog 30 minuten op 180 graden.

Haal dan de ovenschaal en de knoflook uit de oven en bak de pinsa in de nog warme oven af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de tomaatjes en de bol knoflook op 't aanrecht een klein beetje afkoelen.

Snij 10 blaadjes basilicum in reepjes. 

Haal de bol knoflook uit de folie. Schenk de olie uit de alufolie in een klein schaaltje. Haal de helft van de gepofte knoflookteentjes met een vork uit de bol en doe die in het schaaltje. (echte knoflookliefhebbers gebruiken gewoon de hele bol!) Prak de teentjes knoflook samen met nog 1 extra eetlp olijfolie tot een papje.

Schep de geroosterde tomaatjes en de ui in de ovenschaal 1 keer om. Doe het knoflookpapje en de in reepjes gesneden basilicum blaadjes erbij en schep voorzichtig door elkaar.

Verdeel de burrata over de pinsa. Bestrooi die, als je wil, met wat chiliflakes. Verdeel de nog nèt lauwwarme tomaatjes over de pinsa en drizzle er wat balsamico crema over. Garneer met de rest van de blaadjes basilicum. Eet smakelijk!

 

 

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 1 pinsa (vers of nog af te bakken)
  • 1 bol burrata
  • 1 rode ui
  • 1 bol gepofte knoflook
  • 250 gram  kleine (tros) tomaatjes
  • peper en zout
  • olijfolie
  • balsamico crema
  • 20 blaadjes basilicum
  • optioneel: 1/2 theelp chiliflakes

Populair in dezelfde categorie