Pinda kipschotel
Oorspronkelijk was dit een slowcooker recept. Ik kreeg het van Hilde (op Instagram heet ze Bosschesnert) die het pinda kipstoof noemt. Maar ja, ik had die dag niet zoveel tijd dus maakte ik het net wat anders en gewoon in de braadpan.
Snijd de kipdijfilet in stukjes. Bestrooi die met cajunkruiden. Schenk er 2 eetlepels zonnebloemolie over en meng alles goed door elkaar. Dek af met huishoudfolie en laat 1/2 uurtje buiten de koelkast marineren.
Ondertussen snij je de paprika's in (niet te kleine) stukjes. De prei gaat in ringen, de kastanje champignons in 4en, de rode peper in dunne ringen en de ui mag grof gesnipperd. Rasp de gember en de teentjes knoflook fijn. Maak de taugé schoon door het bruine staartje eraf te halen en ze heel even onder te dompelen in kokend water.
Meng in een kommetje alvast de ingrediënten voor het sausje door elkaar en zet dit even apart.
Tip: Als je de tamarinde gaat gebruiken moet je het stukje eerst weken in 't hete water en dan gebruik je dat (gezeefde, beetje bruine) water in het sausje.
Verhit een eetlepel olie in een braadpan en fruit hierin de ui. Bestrooi die met djintan en ketoembar en roer om. Voeg de rode peper toe laat 1 minuutje meebakken. Dan mag de kipdijfilet erbij en die bak je tot de stukjes lichtbruin zien.
Bak de champignons ook even mee en schenk dan het sausje in de pan. Roer om en laat alles (met de deksel op de pan) ongeveer 20 minuutjes zachtjes pruttelen. Voeg dan de stukjes paprika en de prei toe en laat die 10 minuutjes meegaren.
Proef.. en breng eventueel op smaak met wat extra (chili)peper. Serveer de taugé over de kipschotel. Lekker met witte rijst (of frietjes!) zoetzure komkommer en wat kroepoek. Eet smakelijk!
Tip: Wil je dit recept toch liever in de slowcooker maken volg dan het recept tot en met het toevoegen van het sausje. Doe dan alles over in de slowcooker en zet die 2 1/2 uur op low. Dan mogen de prei en paprika erbij, schep 1x om en laat de slowcooker nog 1 uur op low staan.
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
- 500 gram kipdijfilet
- 1 eetlp cajunkruiden
- 2 eetlp zonnebloemolie
- 1 flinke ui
- 1 rode peper
- 3 teentjes knoflook
- 2 cm verse gember
- 1 theelp djintan (gem.komijn)
- 1 theelp ketoembar (gem.koriander)
- 150 gram kastanjechampignons
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 1 dunne prei
- 150 gram taugé
Ingrediënten voor de saus:
- 3 eetlp pindakaas
- 200 ml kokosmelk
- 3 eetlp sojasaus
- 1 eetlp citroensap
- 150 ml heet water
- optioneel: stukje tamarinde