Eten wat de pot schaft!

Pesto kip met spinazie

Hoofdgerecht
< 30 min (wachttijd: 0.30 u)
2 personen
lekker gezond!  warm  lactosevrij  Italiaanse keuken
Inleiding

Kip met pesto is wat mij betreft een heerlijke combinatie. Beetje pasta of rijst erbij is eigenlijk al genoeg. Voor de broodnodige vitamientjes heb ik er roerbak spinazie bij gedaan. En nog wat extra's om die weer lekker te maken ;) Snelle gezonde maaltijd dus.

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

Meng 2 eetlp. pesto en 1 uitgeperst teentje knoflook met een klein scheutje olijfolie en leg de kip hier minimaal 30 minuten in. Buiten de koelkast zodat de kip wat op temperatuur kan komen.

Haal dan met een lepel de meeste pesto van de kip. Die gebruiken we niet meer dus gooi die weg. Braad de lapjes kipdijfilet in 'n scheutje olijfolie bruin en gaar. Schep de rest van de pesto bij de kip in de pan en warm die 5 minuten mee. 

Rooster de pijnboompitjes zonder extra olie in een koekenpan.

Snijd de ansjovis klein, snipper de rode ui en fruit deze samen met de knoflook in een scheutje olie. Zet het vuur hoog en roerbak de spinazie. Goed blijven omscheppen. Breng op smaak met peper & zout en voeg, als je die lekker vindt, een handje rozijnen toe. Strooi de pijnboompitjes over de spinazie. Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten

Voor de kip:

  • 300 gram kipdijfilet
  • scheutje olijfolie
  • peper & zout
  • 2x2 eetlepels (zelfgemaakte) pesto
  • 1 teentje knoflook

Voor de spinazie:

  • 600 gram verse spinazie
  • peper & zout
  • 1 rode ui
  • 5 ansjovisfilets op olie
  • 2 eetlp pijnboompitjes
  • scheutje olijfolie
  • 2 fijngesneden teentjes knoflook
  • optioneel: handje rozijnen

Populair in dezelfde categorie