Eten wat de pot schaft!

Perentaartje

auteur:Agnes van Son
Nagerecht Bij de koffie
< 30 min
2 personen
 warm  vegetarisch  lactosevrij  Nederlandse keuken
Inleiding

Dit stelt eigenlijk niks voor, twijfel zelfs of ik het wel een perentaartje mag noemen.. Maar hé, lekker was 't wel! 

Bereiding

Warm de oven voor op 180 graden. ( hete luchtoven op 165 graden)

Schil de peer, snijd hem doormidden en verwijder het klokhuis. Snijd elke helft in plakjes. 

Laat het bladerdeeg even ontdooien en druk er met een schaaltje een rondje uit. Snijd uit de rest van het deeg een smal reepje. Plak dat reepje met wat water op de rand van het rondje deeg zodat je een opstaand randje krijgt.

Smeer op elk rondje 1 eetlepel pruimensaus of jam (bijv. gemberjam) en leg daar de plakjes peer op.

Bak de perentaartjes ongeveer 20 a 25 minuutjes op 180 graden.(165gr.) Laat ze even afkoelen. Klop ondertussen 1 eetlepel pruimensaus (of jam) los met 1/2 eetlepel water en smeer dit met een kwastje over de taartjes. Ook lekker als dessert met nog 'n extra bolletje roomijs en wat gehakte walnoten of geschaafde amandelen erover. Eet smakelijk! 

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 2 plakjes (lactose vrij) bladerdeeg
  • 1 peer
  • 3 eetlp pruimensaus (bijv. van Lee Kum Kee)
    of jam
  • Stukjes walnoot of amandelschaafsel

Populair in dezelfde categorie