Eten wat de pot schaft!

Pastinaaksoep met chorizo

Soep
< 30 min
4 personen
lekker gezond!  warm
Inleiding

Hussemusse deed weer eens mee met een receptenruil op Instagram. Volgen jullie ons daar al?
Dit keer mochten we iets maken van https://www.instagram.com/culinarydreaming.nl en onze keus viel op een soep! Ik heb hem ietsie aangepast zodat het een heerlijke hussemussesoep geworden is!

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

Pel en snipper de ui. Schil de pastinaak en snijd die in stukjes. Doe het zelfde met de wortel. Snijd de chorizo in kleine blokjes en de lente ui in ringetjes. In het originele recept ging sinasappelsap maar dat had ik niet meer in huis. Er stond nog wel een blikje mandarijntjes... Moet ook lukken dacht ik en dus heb ik het sap daarvan gebruikt. Heb jij nou geen mandarijntjes maar wel sinasappelsap..enfin je snapt het vast. 

Verhit een scheutje zonnebloemolie in een kookpan. Bak daarin de blokjes chorizo tot ze een beetje krokant (maar niet knoerhard..) zijn. Haal ze dan uit de pan en zet de blokjes even apart. De olie is niet alleen mooi oranje van kleur geworden en heeft ook wat van de smaak van de chorizo opgenomen. 

Fruit de ui in de chorizo-olie. Voeg na 2 minuten de stukjes wortel en pastinaak toe. Roer goed om en laat de groenten, terwijl je af en toe doorroert, 5 minuutjes meebakken. Schenk 600 ml water in de pan, breng aan de kook en laat de groenten zachtjes gaar worden. 

Pureer dan met de staafmixer (of in een blender) het geheel tot een gladde soep. Doe het mandarijnsap en 't bouillonblokje erbij en laat de soep goed door warmen. Proef...voeg peper naar smaak toe.

Garneer met een scheutje room, de blokjes chorizo en wat ringetjes lente ui. Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 500 gram pastinaak
  • 1 winterwortel
  • 1 ui
  • 600 ml water
  • 200 ml mandarijnsap of
    sinasappelsap
  • 200 ml slagroom
  • 1 bouillonblokje
  • 100 gram licht pittige chorizo (Stegeman)
  • peper
  • scheutje zonnebloemolie
  • 1 stengel lente ui

Populair in dezelfde categorie