Eten wat de pot schaft!

Pastei tutup

Hoofdgerecht
30-60 min
4 personen
 warm  lactosevrij  Indonesische keuken
Inleiding

Pastei tutup (toetoep) is een ouderwets gerecht uit de Indonesische keuken. Tutup betekent dicht. De bovenkant van de ovenschotel wordt afgedekt met een laagje aardappelpuree. De pastei zelf maak je zo pittig als je zelf wilt. 

Tip: glas noedels (soe-oen) kun je kopen in de grotere supermarkt of de toko. En kun je ze niet vinden dan zou ik ze weglaten. Ze staan wel leuk in het gerecht maar maakt voor de smaak niet zoveel uit.

Bereiding

Schil en kook de aardappels in wat water. Giet ze af en stamp ze met een klontje boter, 1 ei en de warme melk tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en zout en wat nootmuskaat.

Bereid de glasnoedels volgens de verpakking en laat ze helemaal uitlekken.

Snipper de ui grof, pers of rasp de knoflook. Snijd de worteltjes in stukjes en de champignons in schijfjes. De gekookte eieren mogen in stukjes. Of plakjes, wat je wilt

Warm de oven voor op 180˚C. 

Verwarm een scheutje olie in een wok en fruit de ui met de sambal oelek en de knoflook.
Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Bak de champignons en de worteltjes even mee. Verkruimel de maggieblokjes over het gehakt. Strooi er nog wat peper, djahé en nootmuskaat over.
Schep de erwtjes en de ketjap manins door het gehaktmengsel en laat alles een paar minuten pruttelen. Zit er veel vocht in de pan dan 't vuur op hoog zodat dat verdampt.

Knip de glas noedels in kleine sliertjes boven het gehaktmengsel en roer alles goed door. Proef... en breng eventueel op smaak met wat peper en zout.

Vet de ovenschaal licht in. Schep het gehakt/groenten mengsel onderin, leg de stukjes ei hier bovenop. Dek af met een laagje puree. Klop 1 ei los en bestrijk hier de bovenkant van de pastei mee. Bak de pastei 30 minuten op 180˚C midden in de oven. Serveer met lekker veel sambal  Eet smakelijk!

Tip: Hou je niet van sambal geef er dan een schaaltje chilisaus of wat piccalilly bij.

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 1 kg aardappels
  • klontje roomboter
    of lactosevrije boter
  • kopje warme (soja)melk
  • peper & zout
  • nootmuskaat
  • 1 ei
  • 350 gram half om half gehakt
  • 250 gram diepvries erwtjes
  • 150 gram waspeen
  • 150 gram kastanje champignons
  • 75 gram glas noedels (soe-oen)
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 theelp djahe
  • 2 maggieblokjes
  • 2 eetlp ketjap manis
  • 1 eetlp sambal oelek
  • 3 hard gekookte eieren
  • 1 ei om de puree mee te bestrijken

Populair in dezelfde categorie