Pastasalade met wat pit
Het was warm, echt warm! Zo'n dag dat je zin hebt in een salade. Dit keer werd het een pastasalade. Ik heb volkoren pasta gebruikt om het geheel net wat gezonder te maken. Met mini penne omdat die nog in de voorraadkast lagen. Net als de courgettes. Maar daar kun je volop mee variëren. Tip: vervang de kaas door gekookt ei en de yoghurt door een plantaardige variant en je hebt een lactosevrije pastasalade!
Belangrijk: Maak deze salade op tijd, laat hem minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast staan om af te koelen. Maak hem gerust de avond van te voren.



Kook de pasta beetgaar in ruim water met zout. (of met een bouillonblokje). Giet af in een vergiet en schenk er koud water over. Laat even uitlekken in het vergiet en doe de pasta terug in de pan of een royale schaal. Laat verder afkoelen.
Snipper de ui, snij de Spaanse peper (met of zonder zaadjes) in ringetjes en de courgettes in blokjes.
Verhit een beetje olijfolie in een braadpan en bak het gehakt 3 minuten rul. Voeg de gesnippperde ui toe en bak 2 minuten mee. Doe de blokjes courgettes en de ringetjes peper erbij, schep om en bak alles nog 5 minuten. Bestrooi met de tex mex kruidenmix en schep goed door elkaar. Haal van het vuur en laat even afkoelen.
Snij ondertussen de komkommer doormidden, verwijder de zaadlijsten en snij in plakjes. Snij de tomaatjes in 4en. Snij de kaas in kleine blokjes, de cocktail uitjes door midden en de augurken in blokjes. Doe dit alles in een schaal en zet afgedekt in de koelkast.
Meng de yoghurt met de mayonaise (of fritessaus) en de sriracha. Proef, mag best een beetje pittig zijn.. Doe de saus bij de pasta en schep om. Voeg het gehakt/courgette mengsel toe en schep rustig onder elkaar. Zet afgedekt in de koelkast.
Haal beide schalen 10 minuten voordat je de salade serveert uit de koelkast en schep alles door elkaar. Garneer met ringetjes bosui en wat rucola. Eet smakelijk!
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
- 300 gram mini penne (volkoren)
- 300 gram gehakt
- 200 gram (gras)kaas (stukje)
- 2 kleine courgettes
- 250 gram kleine (tros) tomaatjes
- 1 komkommer
- 1 Spaanse peper
- 1 flinke rode ui
- 5 augurken
- 4 eetlp cocktail uitjes
- 1 eetlp Tex mex kruidenmix
- 1 bosui
- rucola
Ingrediënten voor de saus:
- 3 eetlp (Griekse) yoghurt
- 2 eetlp mayonaise
- 2 eetlp sriracha