Pasta met surimisaus
Dit is er weer zo een.. zomers comfortfood! Pasta met een heerlijk romige saus die je zowel warm als koud kunt eten. Lekker buiten op je terras met 'n glaasje wit erbij... zie je het voor je? Was een goed idee Andrea!
Roer de crème fraiche en de roomkaas samen met 't citroensap, de dille en een beetje peper en zout los en zet even apart.
Snijd 2 1/2 stengel lente ui in stukjes van 2 cm, 1/2 lente ui snij je in dunne ringetjes. De Spaanse peper (zonder 't zaad) mag in halve ringen, de knoflook wordt fijngesneden of geraspt. De surimi scheur je in reepjes.
Kook de pasta in ruim water met 'n scheutje olijfolie beetgaar. Giet af maar bewaar ongeveer 1 dl van het kookvocht.
Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan of een wok. Fruit de knoflook met de Spaanse peper even aan. 1 minuutje is genoeg, laat de knoflook vooral niet bruin worden. Doe de stukjes lente ui met de surimireepjes in de pan, roer even door en blus af met 'n scheutje witte wijn (of wat van 't kookvocht van de pasta). Schenk dan de roomsaus erbij. Schep om en verwarm een paar minuten. Schep de pasta door de saus.
Snijd ondertussen de snoeptomaatjes in 4en, knip de bieslook fijn en schep door de pasta. Als de saus te dik is roer dan nog 'n extra lepeltje van het bewaarde kookvocht (of neem nog 'n scheutje witte wijn ) bij de pasta en roer nog een keer door.
Garneer met wat ringetjes lente ui en serveer: warm, lauwwarm of koud. Eet smakelijk!
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
- Ong. 150 gram pasta
- 250 gram surimi flakes of
surimisticks - 3 teentjes knoflook
- 1 Spaanse peper
- 3 lente uitjes
- 10 snoeptomaatjes
- 125 ml (lactose vrije) crème fraiche
- 2 eetlp (lactose vrije) roomkaas
- 1 eetlp citroensap
- 1 eetlp fijn gesneden verse dille
- versgemalen peper en 'n snuf zout
- paar sprietjes bieslook
- optioneel: 1 dl droge witte wijn