Eten wat de pot schaft!

Pasta met spinazie en garnalen

Hoofdgerecht
< 30 min
4 personen
 warm  Italiaanse keuken
Inleiding

Dit is zo'n gerechtje dat ooit per toeval is ontstaan. Er lagen nog wat garnalen, 1/2 potje zongedroogde tomaatjes en een beetje spinazie dat echt op moest in de koelkast. En eigenlijk had ik ook niet zo heel veel tijd om een maaltijd op tafel te toveren dus 't mocht vooral niet ingewikkeld zijn...

Tip: Geen liefhebber van garnalen? Vervang ze door kip 

Bereiding

Tip: Niks mis met garnalen uit de diepvries maar zorg er wel voor dat ze helemaal ontdooid en niet meer ijskoud zijn voordat je ze gaat bakken. 

Kook de pasta beetgaar in ruim water met een snufje zout.

Rasp of snijd de knoflook heel fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een wok en laat de knoflook 1 minuut zachtjes bakken. Doe de garnalen erbij en bak deze kort tot ze mooi roze zijn. Haal ze uit de pan en zet even apart.

Zet het vuur hoger en roerbak de rode ui. Doe de stukjes zongedroogde tomaat bij de ui en bak 1 minuutje mee. Ik gebruik hiervoor altijd zongedroogde tomaatjes in stukjes (met aanhangende olie) uit een pot. Schenk de witte wijn erbij en laat inkoken tot je ongeveer de helft overhebt. 

Schenk de room erbij, voeg de gedroogde kruiden toe en maal er lekker wat peper en zout over. Warm even goed door en schep dan de spinazie in de saus. Strooi 2 minuten later de helft van de geraspte kaas over de schotel, roer om en laat even smelten. 

Doe de garnalen erbij en roer de saus nog een keer om. Serveer met de pasta en garneer met de rest van de kaas en de peterselie. Eet smakelijk! 

 

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 400 gram grote garnalen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 flinke rode ui gesnipperd
  • 150 gram zongedroogde tomaatjes in stukjes
  • 100 ml witte wijn
    eventueel bouillon
  • 200 ml room of crème fraîche
  • peper en zout
  • 300 gram spinazie
  • 60 gram geraspte kaas
  • 2 theelp gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 eetlp gehakte peterselie
  • 300 gram pasta naar keuze

Populair in dezelfde categorie