Eten wat de pot schaft!

Pasta met spekjes en spinazieroomsaus

auteur:Agnes van Son
Hoofdgerecht
< 30 min
4 personen
 warm  Italiaanse keuken
Inleiding

En dan stuurt je dochter je een mailtje met: mam, ik denk dat dit recept ook wel iets voor jullie is, lekker en snel klaar! En ze had gelijk hoor, wij vonden het lekker en het stond binnen een 1/2 uurtje op tafel :D 

Bereiding

Kook de pasta beetgaar. Ontdooi en verwarm de spinazie op een laag vuur, af en toe doorroeren. Snij ondertussen de tomaatjes in reepjes en de bosuitjes in ringetjes.

Bak de spekjes (zonder extra boter!) zo'n 5 minuten in een koekenpan. Voeg dan de crème fraîche, de tomaatjes en de bosuitjes toe. Roer goed door en laat nog 1 minuutje op klein vuur staan.

Roer de spinazie door het spekjesmengsel en breng op smaak met peper en zout. Giet de pasta af en serveer met de spinaziesaus.

Als je net als ik graag verse spinazie gebruikt vind je dat recept voor 2 personen hieronder: 

  • 150 gram pasta
  • 300 gram verse spinazie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlp in reepjes gesneden zongedroogde tomaatjes
  • 2 bosuitjes
  • 150 gram magere spekreepjes
  • 100 ml kookroom

Kook de pasta beetgaar. Bak de spekjes een paar minuten in een wok (zonder extra boter) en haal ze uit de pan. Roerbak de spinazie (steeds kleine hoeveelheden toevoegen) met de knoflook en de bosuitjes.

Voeg de kookroom, de spekjes en de tomaatjes toe. Roer goed door en laat nog even goed doorwarmen. Giet de pasta af en serveer met de spinaziesaus. Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 300 gram penne (of bijv. tagliatelle)
  • 450 gram diepvries bladspinazie
  • 5 gedroogde tomaatjes op olie
  • 3 bosuitjes
  • 250 gram gerookte spekjes
  • 200 ml crème fraîche

Populair in dezelfde categorie