Eten wat de pot schaft!

Pasta met kip en citroenroomsaus

Hoofdgerecht
< 30 min
2 personen
 warm  Italiaanse keuken
Inleiding

Het idee voor citroenkip zat al een tijdje in mijn hoofd maar op een of andere manier klopte het plaatje niet. Het bleek vooral lastig om hier thuis voor iedereen de juiste citroensmaak aan de kip te geven, niet te zuur maar vooral ook niet te weinig smaak. Toen ik voor een ander recept een citroensausje nodig had viel 't kwartje en werd het geen citroenkip maar citroenpasta! 

Bereiding

Zet je lege ovenschaal alvast in de oven en verwarm de oven voor op 180 graden. Ik doe dat eigenlijk altijd als ik vlees in de oven wil garen. Waarom? nou, dan "schrikt" je vlees niet zo van die koude schaal als je het erin legt. Moet dat? Nee dat niet maar het kan in elk geval geen kwaad 

Snijd de kastanjechampignons in 4en. Als ze erg groot zijn nog wat kleiner.
Pers of rasp de knoflook. 
Was de citroen goed. Rasp de gele schil van een halve citroen en pers die dan uit. 
Bestrooi de kipdijfilets met peper en zout.

Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak de kipdijfilets aan beide kanten bruin, hoeft nog niet gaar te zijn. Leg de kip in de ovenschaal in de oven. Bak in dezelfde pan de kastanjechampignons een paar minuten op hoog vuur. Doe de knoflook erbij en maal er wat peper en zout over. Roer een keer goed door en doe alles over in de ovenschaal bij de kipdijfilets. Laat zo'n 15 à 20 minuten op 180 graden garen.

Kook ondertussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Doe de crème fraîche (of room) in een steelpannetje en klop die los met een paar eetlepels van het pastawater. Verwarm op laag vuur. Roer 't citroensap met de rasp en de chilivlokken door de saus en proef..  Nog wat peper.. mespuntje zout misschien?

Schep de pasta in een diep bord (of kommetje) daar bovenop komen de gebakken kastanjechampignons en de kipdijfilet. Schenk er een paar lepeltjes citroensaus over en garneer met peterselie. Lekker met een gemengde rucolasalade met pijnboompitjes, olijven, zongedroogde tomaatjes op olie en wat geraspte Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 2 kipdijfilets
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 100 ml crème fraîche of room
  • sap en schil van 1/2 citroen
  • 1 theelp chilivlokken (uit 'n molentje)
  • 1 of 2 teentjes knoflook
  • scheutje olijfolie
  • 1 eetlp verse peterselie blaadjes
  • peper & zout
  • 150 gram tagliatelle

Populair in dezelfde categorie