Eten wat de pot schaft!

Pasta met gehaktballetjes en mosterdsaus

Hoofdgerecht
30-60 min
3 personen
 warm
Inleiding

Soms wil je gewoon een keer een ander soort pasta dan bijv. een spaghetti-bolognese Manlief wilde vandaag wel graag pasta maar dan liever niet met tomatensaus. Knutselen dus!

Bereiding
Kookstand Uit

Kneed het gehakt goed door met 1 ei, peper en zout en 1 theelp mosterd. Voeg zoveel paneermeel toe als nodig is om er een stevig geheel van te maken. Meng goed door elkaar en draai er vervolgens 20 gehaktballetjes van. Als je tijd hebt zet de balletjes dan even een kwartiertje afgedekt in de koelkast. Dan springen ze niet zo snel kapot als je ze gaat bakken.

Ondertussen snij je de ui in dunne 1/2 ringen, de knoflook in dunne schijfjes en de kastanjechampignons in 4en. 

Verhit een klein scheutje olijfolie in een hapjespan. Bak hierin de gehaktballetjes aan alle kanten bruin. Hoeft nog niet gaar, dat komt zo wel. Haal de gehaktballetjes uit de pan en zet even apart.

Bak zonder extra olie toe te voegen de kastanjechampignons op hoog vuur bruin. Blijf regelmatig doorroeren. Voeg dan de rode ui en de schijfjes knoflook toe en bak dit nog 2 minuten mee. Zet het vuur middelhoog en doe de gehaktballetjes erbij en roer om. Schenk de warme bouillon in de pan, leg de takjes tijm erbij en laat 10 minuutjes zachtjes koken.

Kook nu de spaghetti beetgaar in gezouten water.

Doe na 10 minuten de room, 2 eetlp grove mosterd en de erwtjes in de hapjespan, schep goed om en laat alles nog 5 minuten zachtjes pruttelen. Tip: Geen probleem als je een andere mosterd gebruikt maar begin dan met 1 eetlp. en proef voordat je er meer bij doet. Scherpe mosterd kan bijvoorbeeld een gerecht al snel een beetje "zurig" maken.

Verwijder de takjes tijm en proef de saus..breng eventueel op smaak met nog wat extra peper of zout. Doe de spaghetti bij de saus, schep om en garneer met wat platte peterselie. Lekker met rucolasalade met tomaatjes en bosui. Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 300 gram gehakt
  • 1 ei
  • peper en zout
  • paneermeel
  • 1 theelp mosterd
  • olijfolie
  • 300 gram volkoren spaghetti
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 250 gram diepvries erwtjes
  • 1 grote rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 ml warme bouillon
  • 200 ml kook of slagroom
  • 3 takjes tijm
  • 2 eetlp grove licht pittige Limburgse mosterd (Marne)

Populair in dezelfde categorie