Pasta met een snelle tomaten-champignonsaus
Soms heb je gewoon niet zoveel tijd of zin om uitgebreid te koken en dan is dit een recept om te onthouden. Bij een dagje zonder vlees doe ik er voor mijzelf wat mozzerella (of Parmezaanse kaas) bij maar manlief eet dit het liefst met Italiaanse gehaktballetjes. En daarvan maak ik meestal een dubbele portie zodat die op dit soort dagen al kant en klaar in de vriezer liggen :)
Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet af en schenk er een scheutje goede olijfolie over.
Bak de champignons met de uien en de knoflook zachtjes in een scheutje olie. Doe de tomaten met het sap erbij en roer even door. Maal er wat peper en zout over en strooi de gedroogde basilicum, oregano en paprikapoeder over de saus.
Los de maïzena op in het water en voeg toe. Even doorroeren. Laat rustig zo'n 10 minuutjes pruttelen zodat het vocht kan inkoken.
Serveer met tagliatelle (of een andere pasta) en wat verse basilicum. Eet smakelijk!
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
- 1 doosje champignons in 4en
- 1 gesnipperde ui
- 2 teentjes knoflook
of 4 teentjes gepofte - 1 blik tomaten in blokjes
- 2 dl. water
- 1 eetlepel maizena
- vers gemalen peper en zout
- scheutje olijfolie
- 2 theelp gedroogde basilicum
- 1 theelp gedroogde oregano
- 1 theelp paprikapoeder
- wat verse basilicum
- (optioneel) geraspte Parmezaanse kaas of mozzerella of gehaktballetjes
- tagliatelle