Eten wat de pot schaft!

Pasta alla Norma

auteur:Agnes van Son
Hoofdgerecht
30-60 min
4 personen
lekker gezond!  warm  vegetarisch  lactosevrij  Italiaanse keuken
Inleiding

Als je niet zo'n liefhebber bent van aubergine maar die dingen je toch steeds blijven aankijken vanuit het rek dan moet je daar iets mee, toch? Maar wat!? Nou, Pasta alla norma dus! Voor mij was het de 1e keer dat ik aubergine echt lekker vond. 

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

Ik heb voor dit recept heerlijke zoete tomaatjes uit eigen tuin gebruikt. Nou ja, niet uit mijn tuintje maar ik had ze gekregen. Die heb ik gewassen en in 4en gesneden. Daarna hebben ze zonder extra vocht op laag vuur ongeveer 1 uur staan pruttelen. Toen heb Ik de staafmixer 2x heel kort door de tomatensaus gehaald zodat je nog steeds stukjes tomaat kon zien. Heb je hier nou geen tijd voor (of geen zin in) dan neem je gewoon 2 blikken met tomaat, niks mis mee.

Was de aubergine en snijd die in blokjes van ong. 2x2cm Doe ze in een vergiet, bestrooi met zout en laat dit 20 minuten staan. Dit is om het vocht uit de aubergine te halen.

Ondertussen snipper je de ui grof, de knoflook fijn en de peper in ringetjes. Haal de basilicumblaadjes los en snijd de stelen van de basilicum heel fijn. 

Zet een kom klaar met een flinke scheut olijfolie, wat peper en zout en de gedroogde oregano. 

Spoel de aubergines snel af onder koud water om het zout te verwijderen. Dep de aubergines droog met keukenpapier. Doe de blokjes in de kom met de olijfolie en schep ze even om. 

Verhit op hoog vuur in een hapjespan een scheut olijfolie en bak daarin de helft van de aubergine blokjes.  Af en toe even omscheppen. Laat de blokjes op wat keukenpapier uitlekken als je de rest gaat bakken. Leg die ook op keukenpapier als ze gebakken zijn.

Doe een extra scheutje olie in de pan en fruit de uien. Voeg de peper, de knoflook en de fijn gesneden steeltjes toe en laat die op laag vuur 2 minuten bakken. Doe de tomaten, de azijn en de suiker erbij en verwarm. Schep de aubergine door de tomatensaus en laat op laag vuur 15 minuten heel zachtjes pruttelen. 

Kook in die tijd de tagliatelle (of een andere pasta) beetgaar. 

Schep de saus om met 2/3 van de basilicum blaadjes en schep die dan door de pasta. Garneer met de rest van de basilicum en wat geraspte Parmezaanse kaas of ricotta. Eet smakelijk!

Tip: Pasta alla norma is een vegetarisch gerecht maar voor wie hier graag vlees bij eet is een gegrilde (venkel) worst een goede combi!  

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 2 aubergines
  • 1 flinke rode ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1/2 bosje basilicum
  • 1 theelp gedr.oregano
  • 1 rode peper of
    1 theelp chiliflakes
  • 1 kg tomaten of
    2 blikjes tomaten 
  • 2 eetlp rode wijnazijn
  • 1 eetlp suiker
  • vers gemalen peper en zout
  • olijfolie
  • geraspte Parmezaanse kaas of
    ricotta
  • tagliatelle of
    'n andere pasta naar keuze

Populair in dezelfde categorie