Eten wat de pot schaft!

Paprikasoep

auteur:Agnes van Son
Soep
30-60 min
4 personen
warm
Inleiding

Heerlijk romig soepje met de zacht zoete smaak van rode paprika.

Bereiding

Als je wilt kun je de paprika's eerst ontvellen door ze in een warme oven (220 * ) te leggen tot het vel opblaast maar dat hoeft niet persé.

Fruit de ui met de knoflook in de olie en voeg de stukjes paprika toe. Laat zo'n 5 minuten stoven en roer af en toe door. Doe de bouillon erbij en laat 15 minuten koken. Voeg dan de kruiden met de slagroom toe en laat alles nog eens 10 minuten pruttelen.

Haal met een zeef de kruiden uit de soep, wrijf ze door een fijne zeef en doe ze samen met t citroensap terug in de pan.

Pureer nu de paprikasoep met een staafmixer mooi glad. Als je de soep nog iets te dun vindt bind hem dan nu met 'n klein beetje maizena of bloem en laat nog n paar minuten koken. 
 
Breng het geheel op smaak met wat peper & zout en als je dat lekker vindt met 'n klein beetje suiker. Voeg het kippenvlees toe en warm de soep nog even door. Garneer met klein beetje peterselie. Eet smakelijk!

Tip 1: Voor een slankere èn lactosevrije versie laat je room weg en gebruik je wat meer bouillon  

Tip 2:De verse kruiden kun je zonder probleem vervangen door een gedroogde/poeder versie. En als je ipv gepocheerde kipfilet, 1 1/2 ons in reepjes gesneden kip/kalkoenfilet (vleeswaar) wilt gebruiken is daar niks mis mee 
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur een bericht.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingredi├źnten
  • 4 rode punt paprika's zonder zaadjes en in stukjes gesneden
  • scheutje olijfolie
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 gesnipperde teentjes knoflook
  • 1 eetlp citroensap
  • 700 ml kippenbouillon
  • 200 ml slagroom
  • takje tijm
  • takje peterselie
  • wat rozemarijnnaaldjes
  • 2 cm gemberwortel (geraspt)
  • peper & zout
  • suiker
  • 1 gepocheerde kipfilet (in kleine stukjes)

Populair in dezelfde categorie