Eten wat de pot schaft!

Pangasiusfilet in rookvlees met tomatensalade en mosterdaardappeltjes

auteur:Agnes van Son
Hoofdgerecht
< 30 min
4 personen
lekker gezond!  warm  lactosevrij
Inleiding

Heerlijk visreceptje dat ook de niet zo grote visliefhebber zal waarderen! Deze keer gemaakt met pangasiusfilet maar neem gerust kabeljauw- of koolvisfilet als je dat wilt :)

Voor erbij hadden we mosterdaardappeltjes en een frisse tomatensalade. Het originele recept was met gepofte tomaten uit de oven maar daar waren hier op dat moment geen liefhebbers voor. 

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

Als je de tomatensalade erbij wilt eten maak die dan als eerste zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Ingrediënten voor de tomatensalade:

  • 4 trostomaten in stukjes
  • 1 bosuitje in ringetjes
  • 1 geperst teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • versgemalen peper

Meng alle ingrediënten voor de tomaten salade door elkaar en zet even apart.

Ingrediënten voor de mosterdaardappeltjes:

  • 600 gram voorgekookte aardappelschijfjes
  • scheutje olijfolie
  • 1 flinke rode ui
  • 1 Spaanse peper
  • 1 1/2 eetlepel grove mosterd
  • 100 ml kook- of slagroom
  • 20 blaadjes basilicum

De mosterd-aardappeltjes maak je het makkelijkst in een wok of hapjespan. Verhit hierin de olie en fruit de gesnipperde ui. Doe er dan de in ringetjes gesneden Spaanse peper bij en bak die heel kort mee.

Voeg nu de aardappeltjes toe. Meng de room met de mosterd en schenk die over de aardappeltjes. Ik heb grove Limburgse mosterd van Marne gebruikt. De is lekker mild van smaak en er zitten hele mosterdzaadjes (mooi in je gerecht ).  Roer nog even goed door en laat de piepers op laag vuur in ongeveer 10 minuten gaar worden. Af en toe even doorroeren.

Ik gebruik trouwens geen extra zout bij de aardappeltjes. Het rookvlees om de vis maakt het al zout genoeg vind ik. Vlak voor het opdienen roer je kleingesneden basilicum door de aardappelschijfjes.

En tot slot de vis:

Snijd de pangafilets door midden, dep even droog met 'n stukje keukenpapier en maal er dan wat peper over. Verpak elk stukje vis in 'n schijfje rookvlees en zet dat vast met 'n prikkertje. Verhit de boter met een scheutje olie erbij en bak de vispakketjes ongeveer 3 minuten aan elke kant. Eet smakelijk! 

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 4 pangafilets
  • 8 plakjes (licht gerookt) rookvlees
  • versgemalen peper
  • klontje (room)boter
  • scheutje olie
  • prikkertjes

Populair in dezelfde categorie