Pad Kra Pow
Uhh Pad Kra Pow?.. Ja, ik snap het, tot een tijdje terug wist ik ook niet wat het was. Het is een heerlijk Thais gerechtje met rijst, gehakt en sperzieboontjes in een sausje. Met een gebakken eitje! Supersnel klaar en je kunt het zo pittig maken als je wilt. Dus gebruik zoveel knoflook en pepers als jij lekker vindt, jouw feestje!



Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking.
Snijd de sperzieboontjes in stukjes van 1 á 2 cm. Kook die 3 minuten in water met wat zout en giet dan af.
Pers de knoflook en snipper ui en rode peper heel fijn.
Verhit een scheutje olie in een wok en bak het gehakt op hoog vuur rul. Voeg de knoflook, de gesnipperde ui, en rode peper toe en bak dit 2 minuten mee. Schep dan de stukjes sperzieboon erdoor en roerbak alles nog 2 minuten op hoog vuur.
Doe in een schaaltje alle ingrediënten voor het sausje, roer goed door elkaar en schenk dit bij het gehaktmengsel. Schep alles om, bak nog 3 minuten. Voeg de Thaise basilicum toe, schep om en haal van het vuur. Proef..pittig genoeg? Mss nog wat peper?
Bak twee spiegeleieren.
Pak 2 borden/schaaltjes en serveer daarop de witte rijst, het gehakt/sperziebonenmengsel en een spiegelei. Extra lekker met nog een lepeltje crispy chili olie over het eitje. Garneer tot slot met ringetjes bosui. Eet smakelijk!
Tip: De Thaise basilicum heeft een specifieke smaak en is lastig te vervangen door wat anders. Ik heb een plantje gekocht bij Intratuin maar is ook te koop bij de toko. Soms ook (te bestellen) bij de grotere supermarkt en betere groenteboer. Toch niet te vinden? Dan zou je de Thaise basilicum in dit gerecht kunnen vervangen door 1/2 basilicum-1/2 munt. De smaak wordt er wel wat anders door.
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
- 2 tn knoflook
- 1 1/2 rode ui
- 1 rode peper
- 250 gram sperziebonen
- 250 gram gehakt (halfom of kipgehakt}
- handje vol Thaise basilicum
Ingrediënten voor het sausje:
- 1 1/2 eetlp sojasaus
- 2 eetlp oestersaus
- 1/2 eetlp suiker
- 1/2 eetlp vissaus
- 4 eetlp water
- 150 gram rijst
- zonnebloemolie
- 1 bosui
- 2 eieren