Opgeklopte boter
Als we uiteten gaan dan bestellen we er vaak een mandje brood bij. Soms komt dat met olijfolie en zeezout, soms met kruidenboter. En als je dan mazzel hebt is die boter zo'n heerlijk luchtige crème. Die je heel simpel thuis kunt maken! Bij de volgende bbq bijvoorbeeldš
.jpg)
Laat de boter op kamertemperatuur komen.
Als je gepofte knoflook in de crème wilt gebruiken begin dan daar mee. Je kunt die maken in de oven of airfryer. Dat maakt qua smaak niks uit, in de airfryer gaat 't alleen wat sneller. Tip: het kan nog sneller als je knoflook poeder of -pasta uit een potje gebruikt maar dan is de smaak wel echt wat anders.
Laat de gepofte knoflook even afkoelen.
Haal de teentjes uit de bol gepofte knoflook en zet even apart.
Doe de boter samen met de room/melk in een mengkom en mix ongeveer 5 minuten door elkaar. Voeg dan de gepofte knoflook, vers gemalen zwarte peper en de gedroogde kruiden toe. Mix nogmaals 10 minuten tot de boter heel luchtig en bijna wit van kleur is. Voeg eventueel wat grof zeezout toe en proef.. mix nog 1 minuut. De kruiden crème is nu klaar om te gebruiken op bijv. stokbrood of doe een toefje op een ovenschotel of biefstukje! Eet smakelijk!
Tip: Maak de kruiden crème niet te lang voor je die gaat gebruiken, bewaar in tussentijd buiten de koelkast. Als je de crème toch in de koelkast moet bewaren doe hem dan in een goed afgesloten bakje. De crème zal daardoor wel iets minder luchtig worden maar je kunt hem vlak voor gebruik wel weer op kamertemperatuur brengen en eventueel nog heel even opkloppen.
Tip: in plaats van gepofte knoflook kun je ook andere smaakmakers gebruiken. Denk aan paprikapoeder. Of neem 2 theelp crispy chili-olie en zeezout.
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
- 250 gram roomboter of plantaardige boter
- 2 eetlp (slag)room of (plantaardige)melk
- peper en zout
- 1 bol gepofte knoflook (zie tip)
- 2 eetlp gedroogde kruiden