Eten wat de pot schaft!

Oosterse witvis uit de oven

auteur:Agnes van Son
Hoofdgerecht
< 30 min
2 personen
warm  lactosevrij  Oosterse keuken
Inleiding

Dit lekker pittig stukje vis is weer eens wat anders. Zelfs onze "ik ben niet zo'n visliefhebber" heeft ervan gesmuld! Voor dit recept kun je elke soort witvis gebruiken die je lekker vindt. Soms neem ik kabeljauw maar pangafilet of koolvis is ook prima. 

Bereiding

Als je witvis uit de diepvries gebruikt zorg dan dat deze goed ontdooid en droog is.

Warm de oven voor op 200 graden.

Snijd de ui en de knoflook heel fijn en fruit deze in de olie tot ze zacht zijn. Voeg de laos, ketjap, Shaohsing en de sambal toe. Roer door en laat 2 minuten heel zachtjes pruttelen.

Leg elke visfilet op een stuk alufolie en verdeel het mengsel er over. Vouw de alufolie als een pakketje dicht.

Leg de vispakketjes in het midden van de oven op een rooster en bak ze in ongeveer 15 minuten gaar. Pas op voor de hete stoom als je de pakketjes openmaakt! Ik heb deze vis geserveerd bij een Oosterse stamppot met rucola en veldsla! :D. Eet smakelijk!

 

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur een bericht.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 300 gram witvis
  • 1 eetlp zonnebloemolie
  • 1 sjalotje of kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 theelp laos
  • 1 eetlp Shaohsing (Chinese kookwijn)
  • 50 ml ketjap manis
  • 1 theelp sambal
  • 2 stukken alufolie van ongeveer 30x30

Populair in dezelfde categorie