Oosterse stamppot
Stamppot maar deze keer geen Hollandse pot. Door de knoflook en de gember geef je er een beetje Oosters smaakje aan. Het nootachtige van de rucola geeft net als de kastanjechampignon net wat extra smaak. Maar gewone witte champignons kunnen ook prima!
Omdat het niet persé een vegetarische maaltijd hoefde te zijn (en we zin hadden in een stukje vis) heb ik hier Oosterse witvis (met Chinese kruiden) uit de oven bij geserveerd. En heb je er liever een stukje braadworst bij dan kan dat ook prima.
Schil de aardappelen en snij ze in vieren. Maak de knoflook schoon en snij fijn. Schil en rasp de gember. Doe de aardappelen, knoflook en de gemberrasp met een beetje water en zout in een pan en kook ze gaar. Giet de aardappels af en laat daarna nog 1 minuutje uitdampen.
Doe de warme melk en de boter in de pan bij de aardappels en stamp ze samen met de knoflook en gember tot een stamppot. Hoeft niet helemaal fijn hoor.
Snijd de sla grof.
Snijd de champignons door midden (de grote in vieren) en snipper de ui. Bak deze samen 5 minuutjes in een beetje olie en schenk de sojasaus erover. Roer door en laat nog 2 minuten sudderen.
Roer de helft van de champignons met de sla door de stamppot. (serveer de rest van 't champignon/uimengsel bovenop de stamppot) Proef.. breng op smaak met peper en eventueel nog 'n extra scheutje sojasaus. Eet smakelijk!
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
- 500 gram aardappelen
- 2 teentjes knoflook
- 1 cm gember
- klontje (lactosevrije) boter
- klein scheutje warme (soja) melk
- 35 gram rucola
- 35 gram veldsla
- snufje zout en versgemalen peper
- 250 gram (kastanje)champignons
- 1 ui
- 1 eetlp olie
- 3 eetlp sojasaus
- versgemalen peper