Ontbijttaartje met kiwi
Ontbijten met taart? Jazeker! Met de juiste ingrediënten kun je nl zelfs een taartje gezond maken! Want zeg nou zelf: met een (ontbijt)taartje van havermout, fruit en wat yoghurt of kwark begin je je dag super goed. En je hoeft dus ook geen excuus te verzinnen als je dit heerlijke taartje bij de koffie wilt nemen!



Prak de banaan tot een moes. Voeg nu kaneel en honing toe en schep goed door elkaar. Meng de havermout erdoor heen tot je een plakkerig mengsel hebt.
Gebruik je een siliconen vorm dan hoef je die niet in te vetten, een vorm van metaal wel.
Verdeel het deeg in 6 delen en leg elk deel in een holte van de cupcake vorm.
Druk het deeg met het borrelglaasje gelijkmatig tegen de bodem en wand van de cupcake vorm. Dit wordt het bakje dat je straks gaat vullen.
Warm de oven voor op 180 graden en bak de havermout bakjes ongeveer 20 minuten in het midden van de oven tot ze lichtbruin zien. Blijf wel in de buurt, elke oven is immers anders.
Haal de vorm uit de oven en laat de bakjes in de vorm helemaal afkoelen. Tip: je kunt de bakjes prima een dag (of 2..) van te voren bakken. Laat ze helemaal afkoelen en bewaar ze in een luchtdichte bewaardoos buiten de koelkast.
Vlak voor gebruik vul je de bakjes met yoghurt of kwark en fruit naar keuze. Ik heb Griekse yoghurt met plakjes gele kiwi gebruikt maar groene kiwi kan natuurlijk ook prima. Eet smakelijk!
Of deel dit recept met je vrienden:
- 100 gram havermout
- 120 gram rijpe banaan
- 20 gram honing
- 1/2 theelp kaneel
- 6 eetlp Griekse (of plantaardige) yoghurt
- 3 gele Zespri gold kiwi's