Eten wat de pot schaft!

Nacho schotel

Hoofdgerecht Hapje Lunch
< 30 min
3 personen
lekker gezond!  warm  vegetarisch  lactosevrij  Mexicaanse keuken
Inleiding

Het idee voor deze vegetarische nachoschotel kwam van Reneeseettafel.nl  of ja, zij had zoiets gemaakt en ik mocht dit keer voor de receptenruil op Insta, de swiepswoepswap! een recept van haar maken. Het resultaat is een gezonde nachoschotel bomvol groenten die in een mum van tijd op tafel staat. Onthoud deze voor als je zin hebt in comfortfood en toch iets gezonds wil eten. 

Nog even over de lijst met ingrediënten, neem die niet te letterlijk. Het mag natuurlijk wel maar kijk gewoon wat er nog in de groentela van je koelkast ligt. Of in de diepvries. Heb je geen spitskool maar ligt er nog wel een courgette dan neem je die toch. En wissel die blikjes bonen/maïs gerust om voor sperzieboontjes. Geen korianderzaad in huis? Neem gewoon wat je wel hebt, dit is nl een Hussemusse gerecht bij uitstek dus we gaan knutselen in de keuken!

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

Warm de oven voor op 180 graden.

Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Maak n soort marinade van de olie, paprikapoeder, korianderzaad en tijm. Schenk die over de bloemkool, schep goed om en zet even apart.

Snij ondertussen de paprika in stukjes, de champignons in 4en, de tomaten (zonder t vruchtvlees) in stukjes en de spitskool in reepjes. Snijd de bosuitjes in ringetjes en hou de witte en de groene gedeelten apart. Pers of rasp de knoflook.

Giet het vocht uit de blikjes maïs en bonenmix, spoel even af en laat uitlekken in een vergiet.

 

Verhit n scheutje olie in een ovenvaste pan en roerbak de bloemkoolroosjes 2 minuten op hoog vuur. Voeg dan de champignons toe en bak 2 minuten mee. Zet t vuur wat lager, doe de spitskool en de witte ringetjes bosui erbij. Schep goed om en bak nogmaals 2 minuutjes. 

Vuur mag nu op klein, en de knoflook, stukjes paprika en tomaat en het uitgelekte bonen/maïs mengsel mogen erbij. Maal wat peper over de groenteschotel en schep nog 1x goed om. Proef...smaak goed?

Als je geen ovenvaste pan hebt schep dan nu het groentemengsel over in een ovenschaal.

Strooi ongeveer 3/4 van de geraspte kaas over de groenten en zet de pan/schaal 5 minuten op 180 graden in de oven zodat de kaas smelt. Tip: geen oven? Verdeel dan alle geraspte kaas over t gerecht en leg een deksel op de pan. 

Haal de pan/schaal uit de oven, zet de tortillachips in t gerecht, bestrooi met de rest van de kaas en zet nog 5 minuten terug in de oven. 

Garneer de nachoschotel met de groene ringetjes bosui. Serveer er een guacamole en/of knoflooksaus bij en voor de liefhebbers eventueel nog wat gekookte rijst. Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 1 rode puntpaprika
  • 1/3 bloemkool
  • 150 gam champignons 
  • 1/3 spitskool 
  • 3 tomaten 
  • 5 bosuitjes 
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 klein blikje bonenmix (160 gram Bonduelle)
  • 1 klein blikje maïs 
  • handje vol (of meer) geraspte kaas
  • 50 gram tortilla chips 
  • 1 eetlp paprikapoeder poeder
  • 1 dessertlp gedroogde tijm
  • 1 dessertlepel korianderzaad
  • scheutje olie

Populair in dezelfde categorie