Mosterd aardappeltjes
Gebakken aardappeltjes, ik ben er van fan! En helemaal als ze op deze manier bereid worden :D
Verhit de olie in een hapjespan of wok en bak hierin kort de gesnipperde ui. Doe er dan de in (halve) ringetjes gesneden Spaanse peper bij en bak die heel kort mee.
Voeg nu de aardappeltjes (mss klein beetje zout erbij) en de mosterd toe. Ik heb grove Limburgse mosterd van Marne gebruikt. Daar zitten hele mosterdzaadjes in (mooi in je gerecht) maar is wel lekker mild van smaak.
Voeg nu de room toe, roer nog even goed door en laat de aardappeltjes op laag vuur in ongeveer 10 minuten gaar worden. Af en toe omscheppen. Vlak voor het opdienen roer je kleingesneden basilicum door de aardappelschijfjes. Eet smakelijk!
Tip: Super in combinatie met pangasiusfilet met rookvlees en een tomatensalade!
Of deel dit recept met je vrienden:
- 600 gram voorgekookte aardappelschijfjes
- scheutje olijfolie
- 1 flinke rode ui
- 1 Spaanse peper
- 2 eetlp grove mosterd
- 200 ml (lactosevrije) kook/slagroom
- 20 blaadjes basilicum