Mosselen in zwarte bonen saus
Mosselen maar dan wel ff net wat anders.. met een heerlijk beetje pittig Chinees sausje. Kort gekookt en daarna nog even gebakken in de wok. Zelfs onze "niet mosselman" vond ze lekker!
Tip: Bij de ingrediënten heb ik spulletjes van het merk Lee Kum Kee gezet. Omdat ik die het allerlekkerst vind! (Is geen sponsor hoor, gewoon zelf betaald)
Meng alle ingrediënten voor het sausje alvast in een kommetje.
Schil en rasp de gember of snijd die heel fijn. Doe hetzelfde met de knoflook. Snijd de lente ui in ringetjes.
Spoel de mosselen goed met koud water en check op kapotte schelpen, die gebruik je niet. Schelpen die open staan geef je een tikje op het aanrecht. Als ze dicht gaan kun je ze gewoon gebruiken, zoniet dan gooi je ze weg.
Doe de mosselen met 2 kopjes water in een hoge pan en breng aan de kook. Laat de mosselen 2 minuten koken, schud ze om en laat nog eens 3 à 4 minuten koken. Hoeft echt niet langer hoor, anders krijg je van die gummyballen.
Giet het water af en haal van elke mossel 't dekseltje eraf. De mosselen die al los gegaan zijn gewoon erbij doen. Schelpjes zijn tenslotte alleen maar voor de presentatie.
Doe een scheutje sesamolie in de wok en fruit hierin de knoflook, peper en de gember. Voeg de mosselen en lente-ui toe maar houd 2 eetlepels lente ui achter voor garnering. Schep een keer goed om.
Schenk het sausje bij de mosselen en verwarm dit heel kort. Schep alles nog eens voorzichtig om. Doe de mosselen in een schaal. Laat het sausje nog 1 minuutje pruttelen en schep het dan over de mosselen. Garneer met de laatste ringetjes lente-ui en klaar! Lekker met frietjes, witte rijst of bijv. stukjes stokbrood Eet smakelijk!
Ow, en mocht je nou een paar mosselen overhouden...bewaar ze dan vooral om er een lekker borrelhapje van te maken! Stukje stokbrood, blaadje sla en dan een lepeltje koude mosselen erop. Een extra drupje oestersaus erop maakt 't nóg net wat lekkerder.
Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.
Of deel dit recept met je vrienden:
- 2 kg schoongemaakte mosselen
- 2 of 3 teentjes knoflook
- 2 cm geraspte gember
- 3 steel lente uitjes
- 1 spaanse peper of
1 theelp chiliflakes - scheutje sesamolie (Lee Kum Kee)
Extra voor 't sausje:
- 1 1/2 eetlp zwarte bonen saus (Lee Kum Kee)
- 1 1/2 eetlp oestersaus (Lee Kum Kee)
- 2 eetlp Shaohsing (Chinese kookwijn)
- 1 eetlp sojasaus (Lee Kum Kee)
- 1 eetlp suiker
- 1/2 kopje water
- beetje peper