Eten wat de pot schaft!

Mosselen in zwarte bonen saus

auteur:Agnes van Son
Hoofdgerecht
< 30 min
2 personen
 warm  lactosevrij  Oosterse keuken
Inleiding

Mosselen maar dan wel ff net wat anders.. met een heerlijk beetje pittig Chinees sausje. Kort gekookt en daarna nog even gebakken in de wok. Zelfs onze "niet mosselman" vond ze lekker :D 

Tip: Bij de ingrediënten heb ik spulletjes van het merk Lee Kum Kee gezet. Omdat ik die het allerlekkerst vind! (Is geen sponsor hoor, gewoon zelf betaald)

Bereiding

Meng alle ingrediënten voor het sausje alvast in een kommetje.

Spoel de mosselen goed met koud water en check op kapotte schelpen, die gebruik je niet. Schelpen die open staan geef je een tik met bijv. 'n mes. Als ze dicht gaan kun je ze gewoon gebruiken, zoniet dan gooi je ze weg.

Doe de mosselen met 2 kopjes water in een hoge pan en breng aan de kook. Laat de mosselen 2 minuten koken, schep ze om en laat nog eens 3 à 4 minuten koken. Hoeft echt niet langer hoor, anders krijg je van die gummyballen 

Giet het water af en haal van elke mossel 't dekseltje eraf. De mosselen die al los gegaan zijn gewoon erbij doen. Schelpjes zijn tenslotte alleen maar voor de presentatie ;)

Doe een scheutje sesamolie in de wok en fruit hierin de knoflook, chilipeper en de gember. Voeg de mosselen en lente-ui toe. Schep een keer goed om.

Sausje erbij en heel kort verwarmen. Schep alles nog eens voorzichtig om. Schep de mosselen in een schaal, laat het sausje nog even pruttelen en schep het dan over de mosselen. Garneer met de laatste ringetjes lente-ui en klaar! Lekker met frietjes, witte rijst of bijv. stukjes stokbrood  Eet smakelijk!

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 2 kg schoongemaakte mosselen
  • 2 of 3 teentjes fijngesneden knoflook
  • 2 cm geraspte gember
  • 2 1/2 lente uitjes in ringetjes gesneden
  • 1 chilipeper (of 1 eetlp gedroogde sp.peper)
  • scheutje sesamolie

  • 1/2 lente ui in ringetjes voor garnering

Extra voor 't sausje:

  • 1 1/2 eetlp zwarte bonen saus (Lee Kum Kee)
  • 1 1/2 eetlp oestersaus (Lee Kum Kee)
  • 2 eetlp Shaohsing (Chinese kookwijn)
  • 1 eetlp sojasaus (Lee Kum Kee)
  • 1 eetlp suiker
  • 1/2 kopje water
  • beetje peper

Populair in dezelfde categorie