Eten wat de pot schaft!

Mexicaanse tomaten groentesoep

auteur:Agnes van Son
Soep
< 30 min
6 personen
lekker gezond!  warm  lactosevrij  Mexicaanse keuken
Inleiding

Op die bloedhete dag in de zomer bleek mijn keuken de koelste plek in huis! En hoewel ik niet zo heel veel puf had om te koken (maar hé je toch moet eten🤷‍♀️) maakte ik deze goed vullende maaltijdsoep. Hij was echt superlekker en zal zeker ook als het weer wat kouder wordt vaker op tafel komen!

Tip: eet je liever een vegetarische soep dan laat je de soepballen eruit.

Tip: op de foto zie je ook wat snoeptomaatjes. Die hoeven niet persé in de soep, staan ook niet bij de ingrediënten, maar had ik er wel bij gedaan omdat ze op moesten. 

lekker gezond lekker gezond
Bereiding

Ik begin met het maken van de gehaktballetjes. Meng daarvoor alle ingrediënten voor de soepballetjes goed door elkaar. Draai dan van het aangemaakte gehakt balletjes van ongeveer 2 cm doorsnee. Bak die zachtjes aan in een scheutje zonnebloemolie en zet ze even apart.

Snipper de rode uien en de knoflook fijn. Snijd de paprika in reepjes. Laat de kidneybonen en de maïs uitlekken in een vergiet.

Verwarm een scheutje zonnebloemolie in een kookpan en fruit de ui met de knoflook tot ze glazig zien. Voeg dan de tomatenpuree toe en laat die nog een paar minuten zachtjes meebakken. Doe de tomaten uit blik, de stukjes paprika en 't paprikapoeder erbij. Schenk de bouillon in de pan en breng alles aan de kook. 

Doe de gehaktballetjes bij de soep en laat nog 5 minuten zachtjes koken. Zet de soep op klein en roer de kidneybonen en de maïs erdoor. Laat nog 5 minuten doorwarmen. 

Serveer de soep met een lepeltje crème fraiche, ringetjes lente ui en wat tortilla chips. Eet smakelijk! 

Heb je vragen over dit recept of wil je gewoon met ons kletsen? Bezoek dan onze facebook pagina, gezellig! Of stuur ons een mailtje.


Of deel dit recept met je vrienden:

Ingrediënten
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 1 blik tomatenblokjes (400 ml)
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 zak kleine rode kidneyboontjes (Hak)
  • 1 klein potje maïs (200 gram)
  • 1 theelp gerookt paprikapoeder
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rode uien
  • 1200 ml (groente) bouillon
  • scheutje zonnebloemolie 

Ingrediënten voor de soepballetjes:

  • 300 gram gemengd gehakt
  • 1 ei
  • 2 teentjes knoflook geraspt
  • 1/2 eetlp cajunkruiden
  • 1/2 theelp scherp paprikapoeder
  • 1/2 theelp chiliflakes
  • paneermeel

Ingrediënten om de soep te garneren:

  • 2 stengels bosui in ringen
  • handje nacho's cheese tortilla chips
  • crème fraiche. ..

Populair in dezelfde categorie